Sport

A venit nota de plată după derby-ul FC U Craiova – Universitatea Craiova! Sancțiunile dictate de Jandarmerie

A venit nota de plată pentru suporteri după derby-ul FC U Craiova - Universitatea Craiova, scor 1-2. Șapte fani sunt interziși pe stadion în următorul an.
11.03.2024 | 18:20
A venit nota de plata dupa derbyul FC U Craiova  Universitatea Craiova Sanctiunile dictate de Jandarmerie
A venit nota de plată după derby-ul FC U Craiova - Universitatea Craiova! Sancțiunile dictate de Jandarmerie. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Derby-ul FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova s-a lăsat cu incidente atât în tribune, cât și în afara stadionului din Cetatea Băniei. Jandarmeria anunță amenzi în valoare de 2650, dar și interzicerea accesului la competiții sportive în următorul an.

A venit nota de plată după derby-ul FC U Craiova – Universitatea Craiova! Jandarmeria anunță că șapte suporteri sunt interziși pe stadion

„Alb-albaștrii” s-au descurcat excelent în derby-ul cu FC U Craiova 1948, iar după succesul cu rivalii din oraș se apropie din ce în ce mai mult de podiumul din SuperLiga. Sorin Cârțu a analizat duelul „decarilor” dintre Alex Mitriță și Juan Bauza, iar „Piticul atomic” a ieșit câștigător.

ADVERTISEMENT

A fost o atmosferă de zile mari în tribunele stadionului, iar FANATIK v-a prezentat imagini cu jucătorii Universității Craiova celebrând lângă Peluza Nord. Jandarmeria din Bănie a emis un comunicat prin care anunță toate sancțiunile aplicate la derby.

„În urma meciului de fotbal dintre Fotbal Club Universtitatea 1948 – Universitatea Craiova 1948 CS SA, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova  a aplicat 11 sancțiuni contravenționale, dintre care 4 avertismente și 7 amenzi cu valoare totală de 2650 lei.

ADVERTISEMENT

Suporterii au fost sancționați pentru că au refuzat prezentarea documentelor de acces și, după caz, a actelor de identitate, la solicitarea justificată a forțelor de ordine sau a personalului de ordine și siguranță, au adresat injurii și expresii jignitoare, au provocat și participat la scandal și au aruncat cu obiecte în direcția suprafeței de joc, în incinta bazei sportive.

De asemenea, au fost constatate 2 infracțiuni cu 2 autori pentru încălcarea art. 37 lit. a din Legea 126/1995, la efectuarea accesului 2 suporteri au fost depistați având ascunse asupra lor articole de distracție pe bază de amestecuri pirotehnice”.

ADVERTISEMENT

Interziși pe stadioane! Anunțul în legătură cu conflictul de la sfârșitul derby-ului

Unul dintre suporterii de la FC U Craiova 1948 a pătruns în zona autocarelor, iar un steward a intervenit. Inclusiv Adrian Mititelu Jr. a intervenit între forțele de pază și fan pentru a îndemna la calm, iar conflictul a încetat în cele din urmă.

Jandarmeria l-a amendat cu 500 de lei și i-a interzis accesul la competiții sportive pentru o perioadă de un an. Alți șase suporteri de la derby au primit aceeași sancțiune după FC U Craiova – Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

„Totodată, la finalul partidei un suporter a încercat să pătrundă în zona autocarelor celor 2 echipe, moment în care stewarzii l-au îndepărtat, fiind nevoia și de intervenția forțelor de ordine.

Acesta a fost sancționat contravențional cu suma de 500 de lei conform prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, precum și cu sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 1 an.

În total un număr de 7 suporteri au primit sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 1 an. În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Recomandăm suporterilor, ca pe timpul competițiilor sportive să se manifeste în mod civilizat și să nu se implice în incidente, care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice”, se arată în comunicatul Jandarmeriei.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 3,75 este cota pentru „2 solist” la meciul CFR Cluj - Universitatea Craiova