Sport

AC Milan – Juventus 0-0, în etapa a 23-a din Serie A. Probleme pentru Zlatan Ibrahimovic! S-a accidentat în startul derby-ului

Marele derby AC Milan - Juventus, din etapa a 23-a din Serie A, se va disputa duminică, 23 ianuarie, de la ora 21:45, pe stadionul San Siro, și are implicații la vârful clasamentului.
23.01.2022 | 23:30
AC Milan  Juventus 00 in etapa a 23a din Serie A Probleme pentru Zlatan Ibrahimovic Sa accidentat in startul derbyului
ADVERTISEMENT
23-01-2022
19:47

AC Milan - Juventus 0-0

Clasamentul din Serie A după AC Milan – Juventus 0-0:

Min. 28: Zlatan Ibrahimovic s-a accidentat şi a fost înlocuit cu Olivier Giroud. Suedezul a acuzat dureri la tendonul lui Ahile.

Min. 20: Rafael Leao ratează prima mare ocazie a meciului, însă portarul lui Juventus a avut o intervenţie de excepţie.

Min. 1: A început meciul AC Milan – Juventus

23-01-2022
18:57

Echipele de start pentru AC Milan - Juventus

Au fost anunţate echipele de start pentru AC Milan – Juventus. Ciprian Tătăruşanu este rezervă la gazde.

Ambele echipe au fost inconsecvente în acest sezon, iar duelul din această seară se anunță a fi unul echilibrat în care micile detalii vor face diferența.

Milanezii vin după o înfrângere șoc în fața Speziei în runda precedentă, care i-a scos puțin de pe traseul de urmărire al rivalei Inter.

ADVERTISEMENT

AC Milan – Juventus, derby de totul sau nimic

Meciul AC Milan – Juventus este un bun prilej pentru gazde de a arăta că nu au depus armele în lupta la titlu și se pot apropia de liderul Inter, mai ales că Stefano Pioli pregătește un prim ”11” ofensiv cu Messias, Brahim Diaz și Rafael Leao în spatele lui Ibrahimovic.

O victorie i-ar aduce pe milanezi la două puncte în spatele ”nerazzurrilor” și le-ar reda speranța că pot cuceri ”scudetto” după o pauză de 11 ani. Însă nu va fi simplu deloc, pentru că Juventus traversează o perioadă extrem de fastă.

ADVERTISEMENT

”Bătrâna Doamnă” este neînvinsă în Serie A de două luni și a ajuns la doar două puncte în spatele Atalantei, ocupanta locului 4 care asigură participarea în ediția viitoare a Champions League. Astfel că o victorie pe San Siro este mai mult decât tentantă pentru torinezi.

Juve, avantaj în meciurile directe

San Siro nu mai este de mult o fortăreață intangibilă, Milan înregistrând trei din cele patru înfrângeri din acest sezon chiar pe teren propriu, iar Juventus are șase victorii în cele 11 partide jucate în deplasare.

ADVERTISEMENT

Un alt atu important pentru ”Bătrâna Doamnă” îl reprezintă antrenorul Massimiliano Allegri, cel care nu a fost învins niciodată de omologul său Stefano Pioli. Cei doi au fost de 15 ori față în față, Allegri impunându-se de 11 ori, iar alte patru meciuri s-au încheiat la egalitate.

Juventus stă mult mai bine și la întâlnirile directe cu Milan. Torinezii au câștigat 67 de întâlniri, față de 51 de victorii ale ”diavolilor roșii”, în timp ce alte 55 de partide s-au încheiat nedecis.

ADVERTISEMENT

Absențe importante de ambele părți

”Bătrâna Doamnă” va fi lipsită pe San Siro de Leonardo Bonucci și Aaron Ramsey, dar îi va avea la dispoziție pe Paulo Dybala și Alvaro Morata, despre care în ultima vreme s-a scris că nu vor să mai continue la Torino.

De partea cealaltă, Stefano Pioli va avea câteva absențe importante. Fundașii centrali Simon Kjaer și Fikayo Tomori sunt accidentați, în timp ce Franck Kessie și Fode Ballo-Toure sunt plecați la Cupa Africii pe Națiuni.

În aceste condiții, în centrul defensivei vor juca Pierre Kalulu și Alessio Romagnoli, în timp ce la închidere vor fi folosiți Rade Krunic și Sandro Tonali, ultimul revenit după suspendare. În poartă, Mike Maignan va fi din nou titular în fața lui Ciprian Tătărușanu.

ADVERTISEMENT