News

Academia de Poliție din București, desființată de Europol: ”Să ia viitura și mizeriile, rebuturile și impostura”

Academia de Poliție din București este inundată la orice ploaie mai puternică, lucru criticat dur de Sindicatul Europol.
21.11.2022 | 21:27
Academia de Politie din Bucuresti desfiintata de Europol Sa ia viitura si mizeriile rebuturilesi impostura
Academia de Poliție, probleme cu ploaia. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Pe Facebook au fost publicate imaginile deznădejdii, care surprind ”acțiunea” din cadrul Academiei după o ploaie mai puternică.

Academia de Poliție din București, criticată dur de Europol

Mai exact, viitorii polițiști sunt treziți cu noaptea în cap pentru a strânge apa cu mopul. ”Cursurile unei prestigioase instituții de învățământ superior încep la 5 dimineața cu un apel pe platou, urmat de un binemeritat dat cu mopul.

ADVERTISEMENT

Doar că la ce debit are apa pluvială care a penetrat acoperișul corpurilor de imobile din Academia de Poliție, poate nu e un lucru rău să ia viitura și mizeriile, rebuturile și impostura care s-au adunat în ultimii ani în această instituție.

Ne așteptăm și de această dată ca reprezentanții instituției, în loc să remedieze problemele, să se preocupe de realizarea unui comunicat de presă în care să precizeze din nou că imaginile prezentate sunt tendențioase și nu reprezintă realitatea”, este mesajul transmis de sindicaliști pe pagina de Facebook Sindicatul Europol.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei săptămâni apăreau pe internet imagini cu șobolani care mișună nestingheriți pe holurile Academiei de Poliție, semn că cei care conduc această unitate nu o fac prea bine.

Sindicaliștii se plângeau atunci de condițiile proaste care sunt întâlnite în Academia de Poliție din București.

ADVERTISEMENT

”Constatăm cu un gust amar că studenții Academiei de Poliție sunt buni doar pentru momentele de ceremonie în care reprezentanții MAI le aduc la cunoștință cât de importanți sunt pentru instituție și societate și îi folosesc pentru postări pe Facebook, doar pentru a acumula capital de imagine. Astăzi, viitorii polițiști sunt nevoiți să stea câte 16 într-o cameră, nu au loc unde să-și poată realiza igiena personală, toaletele sunt nefuncționale într-o proporție covârșitoare, iar despre apă caldă nici nu poate fi vorba”, scriu cei de la sindicatul Europol.

Reprezentanții Academiei se apărau în acel moment și transmitea că ”sunt în derulare o serie de lucrări pentru modernizarea pavilioanelor de cazare pentru studenți, fiind accesate fonduri europene pentru desfășurarea unor intervenții ample de renovare a mai multor corpuri de clădire”.

ADVERTISEMENT

”Contractul de finanțare pentru aceste lucrări a fost semnat în 08 noiembrie 2019, însă proiectul a fost blocat până în decembrie 2021 când s-a reușit reluarea acestuia și trecerea în faza de implementare. După deblocarea proiectului, în luna mai 2022, conducerea Academiei a semnat contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare, modernizare și reabilitare termică pentru două corpuri de clădire din campus. Proiectul se întinde pe durata a 48 de luni, iar fondurile destinate executării lucrărilor sunt de 39.970.000 de lei”, mai transmit reprezentanții Academiei.

ADVERTISEMENT