News

Video. Academia de Poliție, focar de infecție. Șobolani pe holuri și condiții insalubre pentru studenți

Reprezentanții Sindicatului Europol au publicat recent mai multe imagini care arată condițiile insalubre în care sunt cazați studenții de la Academia de Poliție.
25.10.2022 | 08:55
Video Academia de Politie focar de infectie Sobolani pe holuri si conditii insalubre pentru studenti
Studenții de la Academia de Poliție, nevoiți să se pregătească în condiții insalubre. Foto: Sindicatul Europol - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Astfel, în postările despre condițiile de cazare de la Academia de Poliție se poate observa la un moment dat un șobolan care se plimbă pe holuri. De asemenea, reprezentanții Sindicatului Europol au publicat imagini cu băile acestei instituții militare de învățământ superior.

Cum va rezolva MAI problemele de la Academia de Poliție

Nu e o clădire părăsită și nici o toaletă publică, ci este toaleta din cadrul Academiei de Poliție. Tocurile de la ușă sunt vizibil rupte și roase probabil de șobolanii care se plimbă liberi pe holurile instituției.

ADVERTISEMENT

P.S. Partea bună e că nici aeresire nu ne mai trebuie în acest caz, gaura din ușă fiind destul de consistentă. Să mai spună careva că nu merg bine lucrurile în Academia de Poliție.

De veghe cu șobolanii la Academia de Poliție Condițiile insalubre în care studenții stau timp de 3 ani de zile au dus la apariția șobolanilor pe holurile institiuției”, se arată pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

ADVERTISEMENT

Ironii pentru ministrul Lucian Bode

Amintim că Academia de Poliție este subordonată Ministerului de Interne, condus de Lucian Bode, la adresa căruia au fost lansate mai multe ironii în postările menționate și în comentarii.

Într-unul dintre ele, un fost student al Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” a dezvăluit că și în urmă cu 10 ani, condițiile erau greu de suportat pentru colegii săi.

ADVERTISEMENT

Folosind un ton ironic, el a precizat că la acea vreme, Academia de Poliție era năpădită de gândaci și mâncarea servită la prânz avea viermi uneori. Potrivit sursei citate, o altă problemă este legată de numărul studenților cazați într-o cameră.

Așa cum se poate observa și în imagini, cei care au ales să devină polițiști stau și câte 16 într-o cameră, în mai multe paturi supraetajate. În acest context a fost menționat și șeful IGSU, Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost întrebat de reprezentanții Sindicatului Europol ce părere are despre normele de securitate la incendiu și ce s-ar întâmpla dacă s-ar produce un scurtcircuit în dormitoarele supraaglomerate.

 

ADVERTISEMENT