News

Accident bizar în București. Cum au ajuns polițiștii să creadă că victima era deja moartă când a fost călcată de o mașină

Incident bizar în cartierul bucureștean Ferentari, acolo unde un bărbat a fost lovit de o șoferiță care încerca să-și parcheze mașina.
19.02.2023 | 12:30
Accident bizar in Bucuresti Cum au ajuns politistii sa creada ca victima era deja moarta cand a fost calcata de o masina
Un bărbat care era întins pe șosea a fost lovit de o șoferiță din capitală / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost găsit mort, sâmbătă noaptea, după ce o șoferiță a trecut cu mașina peste el. În acel moment, victima se afla pe caldarâm, iar femeia nu a observat-o.

Un matror spune că bărbatul doar ”își trăgea sufletul”

Deocamdată, nu se știe dacă accidentul auto i-a adus moartea sau loviturile primite anterior. Asta pentru că bărbatul tocmai fusese implicat într-un conflict fizic violent, cu doar câteva minute mai devreme.

ADVERTISEMENT

”S-au bătut oamenii acolo. E o bodegă, un bar, ceva. După ce l-au bătut ăia, omul a venit aici să-și tragă sufletul. Femeia nu l-a văzut.

A vrut să-i facă loc cuiva care venea din partea aceea și s-a pus pe bordură. Și când s-a pus pe bordură, l-a călcat direct pe om”, a explicat un martor ocular pentru Observator.

ADVERTISEMENT

Polițiștii și pompierii care au ajuns la fața locului au constatat decesul bărbatului. Acum, aceștia trebuie să afle dacă victima era moartă în momentul în care a fost lovită de mașină. Dacă se dovedește că bărbatul era în viață, femeia ar putea fi pusă sub acuzare pentru omor din culpă.

Ce s-a întâmplat într-un caz asemănător, în Marea Britanie

Astfel de accidente sunt extrem de rare și este aproape imposibil să atribui vina șoferului care nu a știut că victima se află în preajma mașinii.

ADVERTISEMENT

Totuși, într-un caz asemănător, britanica Lucy Quirke a fost condamnată la 15 luni de închisoare după ce și-a călcat iubitul cu mașina. Accidentul s-a petrecut la întoarcerea dintr-un pub din Chesterfield, chiar în fața casei, după ce bărbatul ieșise din mașină.

Fără să știe că partenerul ei s-a prăbușit lângă autovehicul, femeia a început să facă manevrele necesare pentru a introduce mașina în garaj, trecând cu roțile peste corpul bărbatului.

ADVERTISEMENT

La decizia instanței de condamnare a șoferiței a cântărit mult și faptul că aceasta se afla sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea femeia a pledat ”vinovat” în procesul care s-a desfășurat anul trecut, în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT