News

Accident cu 9 răniți în Bistrița-Năsăud, provocat de un șofer beat. Șapte dintre victime sunt copii

Două mașini de teren s-au ciocnit în Bistrița-Năsăud, 9 persoane fiind rănite, dintre care șapte copii. Unul dintre șoferi era băut.
14.09.2022 | 20:38
Accident cu 9 raniti in BistritaNasaud provocat de un sofer beat Sapte dintre victime sunt copii
Accident în Bistrița.. 9 persoane au fost rănite. Foto: Ziare.com
ADVERTISEMENT

Potrivit polițiștilor, unul dintre șoferi era băut. Accidentul s-a produs în localitatea Rodna din județul Bistrița-Năsăud.

Accident cu 9 răniți în Bistrița-Năsăud

La fața locului au fost trimise mai multe echipaje medicale și de poliție, pentru a-i ajuta pe răniți. Salvatorii au constatat că șapte dintre răniți erau copii.

ADVERTISEMENT

”Echipajele medicale au găsit la faţa locului 9 persoane, între care 7 copii cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani. Trei dintre copii au suferit politraumatisme, iar ceilalţi patru contuzii şi excoriaţii”, a anunțat ISU Bistriţa-Năsăud.

Cei doi conducători auto au fost cooperanți, însă prezentau contuzii și leziuni. Polițiștii au stabilit că unul dintre șoferi se urcase băut la volan și a fost trimis la spital pentru obținerea de probe biologice.

ADVERTISEMENT

Toate persoanele implicate în accident au fost transportate la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale suplimentare și ajutor de specialitate.

IPJ Bistriţa-Năsăud a precizat că accidentul s-a produs pe DN 17 D, fiind vorba de ciocnirea dintre două mașini de teren. Șoferii celor două autoturisme au 51, respectiv 48 de ani. Șoferul în vârstă de 51 de ani avea o alcoolemie peste limită, de 1.19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISEMENT

”Din primele date, un autoturism de teren, condus de un bărbat de 51 de ani, din Rodna, a intrat în coliziune cu un alt autoturism de teren care era condus de un bărbat de 48 de ani, din localitatea Şanţ, în care se aflau şapte copii.

Conducătorii auto implicaţi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto de 48 de ani şi de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul celui de 51 de ani, urmând a fi recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei”, a completat IPJ Bistriţa-Năsăud.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii rutieri vor continua cercetările pentru a stabili cu exactitate cauza şi împrejurările în care a avut loc accidentul. Din fericire, niciuna dintre victime nu a fost rănită grav.

ADVERTISEMENT