News

Accident cu zeci de mașini pe o autostradă americană. Mai mulți morți, cel puțin 30 de răniți

Imagini apocaliptice pe o autostradă americană, acolo a avut loc un grav accident cu zeci de mașini implicate. Mai mulți morți și cel puțin 30 de răniți.
02.05.2023 | 07:05
Accident cu zeci de masini pe o autostrada americana Mai multi morti cel putin 30 de raniti
Mai mulți morți după un accident cu zeci de mașini pe o autostradă americană. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O furtună de nisip a fost, luni, cauza unui accident cu zeci de mașini pe o autostradă americană. Evenimentul rutier, raportat în statul Illinois, a provocat 6 morți și zeci de răniți.

Mai mulți morți după un accident cu zeci de mașini pe o autostradă americană

O vijelie puternică din Illinois a ridicat luni mai mulți nori de praf, provocând un carambol de proporții care a ucis cel puțin 6 persoane pe autostrada Interstate 55 (I 55), a declarat poliția.

ADVERTISEMENT

Accidentul în lanț a avut loc în jurul orei locale 10:55 și a implicat 72 de vehicule, inclusiv două camioane care au luat foc, a declarat reprezentantul poliției de stat din Illinois, Ryan Starrick. Autostrada a fost închisă în ambele direcții în comitatul Montgomery, la 115 km nord de St. Louis.

Cauza accidentelor este vântul extrem de puternic care a adus praful de pe câmpurile agricole de lângă autostradă. Asta a dus vizibilitatea spre zero”, a spus Starrick într-o conferință de presă, citat de Fox Chicago.

ADVERTISEMENT

Poliția de stat mai spune că accidentele au avut loc pe o porțiune de circa 3,5 km, de la Milepost 76 la 78. Starrick a mai spus că cele 6 persoane au fost ucise în direcția de mers spre nord.

În accident au mai fost rănite 37 de persoane. Ele au fost transportate la spitale cu răni variind de la ”minore” la ”foarte grave”. Vârstele victimelor variază între 2 ani și 80 de ani.

ADVERTISEMENT

Martor la accident: ”Parcă eram într-o zonă de război”

Reprezentantul poliției din Illinois a mai spus că I-55 va fi închisă până marți dimineața. ”Interstate 55 din sudul comitatelor Sangamon și nordul Montgomery rămâne închisă în ambele direcții din cauza numeroaselor accidente cauzate de o furtună de praf, care a redus considerabil vizibilitatea. Traficul I-55 este deviat prin Illinois 104 și Illinois 48 prin Taylorville”, a declarat Starrick, pe Twitter.

Martorii acestui dramatic eveniment descriu gravitatea sa. ”Parcă eram într-o zonă de război”, a spus Quenn Penson, care conducea spre acasă din Chicago. ”Am putut vedea cadavre fără viață întinse pe iarba de pe marginea drumului”.

ADVERTISEMENT

În acest accident, două mari camioane au luat foc. S-a raportat și o explozie. ”Am început să auzim zgomotele de la rezervoarele de benzină. Au avut loc două explozii, una după alta”, a mai spus același Penson.

ADVERTISEMENT