News

Accident cumplit, cu 7 victime în Olt: ”Patru bărbați au fost declarați decedați de medicii SAJ”

Patru bărbați au murit într-un accident cumplit de circulație în Olt, medicii fiind nevoiți să constate decesul. Nu se cunosc momentan detalii despre producerea tragediei.
07.03.2023 | 20:15
Accident cumplit cu 7 victime in Olt Patru barbati au fost declarati decedati de medicii SAJ
Accident cumplit în Olt. Foto: Stiri de Olt
ADVERTISEMENT

Potrivit autorităților, accidentul s-a produs pe Drumul European 574 în zona localității Jitaru. În accident au fost implicate șapte persoane, patru dintre acestea decedând. La fața locului a fost trimis un număr impresionant de forțe de salvare, în condițiile în care accidentul e considerat foarte grav.

Accident cumplit de circulație în Olt

”Accident rutier pe Drumul European 574, în zona localităţii Jitaru, din primele datele sunt implicate două autoturisme, în care se aflau şapte persoane. Posibil patru persoane decedate”, a transmis inițial ISU Olt. Din păcate posibilitatea s-a transformat în certitudine la scurt timp după ce a fost transmisă această informație.

ADVERTISEMENT

Conform Stiri de Olt, la fața locului au ajuns ”patru echipaje SMURD, o autospecială pentru victime multiple, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de stingere prevăzute cu accesorii pentru descarcerare şi două autospeciale pentru primă intervenţie şi patru echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Olt”.

Ulterior ISU Olt a revenit și a anunțat cu certitudine că patru oameni au murit în urma acestui accident, fiind vorba de bărbați. ”Patru bărbați au fost declarați decedați de medicii SAJ, alte trei persoane sunt transportate la UPU Slatina, conștiente, cu diverse traumatisme. Persoanele transportate la spital sunt două femei și un bărbat”, au transmis reprezentanții ISU Olt.

ADVERTISEMENT

Traficul rutier a fost blocat zeci de minute pe ambele sensuri de deplasare. ”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 65 Pitești –Slatina, localitatea Jitaru, județul Olt, s-a produs un accident rutier, în care au fost implicate 2 autoturisme.

Circulația rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers, valorile de trafic fiind în creștere. Se estimează reluarea circulației în 45-60 de minute”, transmitea Centrul InfoTrafic. Un accident la fel de impresionant s-a produs și în Vaslui, în urmă cu 48 de ore.

ADVERTISEMENT

Cinci persoane erau rănite atunci și un om murea după ce două mașini s-au ciocnit pe DN 24 în Vaslui, în apropiere de localitatea Crasna. Polițiștii au constatat că o mașină în care se afla o familie cu un copil a pătruns pe contrasens și a lovit din plin un autoturism care circula regulamentar.

”La fața locului au intervenit o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială pentru descarcerare grea, trei ambulanțe SMURD și două ambulanțe aparținând SAJ Vaslui. O victimă a fost preluată de un elicopter SMURD, iar alte patru au fost transportate la spital de echipajele SMURD și SAJ. Printre victimele transportate la spital se numără şi un copil în vârstă de numai un an”, transmitea ISU Vaslui.

ADVERTISEMENT

“Detașamentele de pompieri Vaslui si Bârlad intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă (autospecială echipată cu modul pentru descarcerare/deblocare), o autospecială pentru descarcerare grea, trei ambulanțe SMURD (o ambulanță tip C1 și două tip B2) la un accident rutier produs pe DN24, în zona Crasna. La intervenție se deplasează și două ambulanța aparținând SAJ Vaslui“, au completat autoritățile.

ADVERTISEMENT