News

Accident cumplit în Sălaj. Patru persoane au murit și alte patru au fost rănite. A fost activat planul roșu

09.07.2020 | 07:56
Accident cumplit in Salaj Patru persoane au murit si alte patru au fost ranite A fost activat planul rosu
ADVERTISEMENT

Un accident cumplit care s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi pe Drumul Național DN 19 B a dus la moartea a patru persoane. Din nefericire, în urma coliziunii dintre cele două autoturisme au fost rănite și patru persoane care au ajuns în stare gravă la spital.

Impactul dintre mașini a avut loc între localitățile Zăuan și Ip din județul Sălaj după ce unul dintre șoferi a intrat în coliziune frontală cu un autoturism care se deplasa regulamentar. Primele informații arată că aceasta ar fi efectuat o depășire peste marcajul longitudinal simplu continuu.

ADVERTISEMENT

Ambii șoferi, dar și doi pasageri care se aflau în mașina care a produs accidentul au murit. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție, la fața locului ajungând mai multe echipaje de poliție și ambulanțe care au acordat primele îngrijiri persoanelor rănite.

Cod roșu de intervenție într-un accident din județul Sălaj. 4 persoane au murit

Totodată, reprezentanții ISU Sălaj au transmis că la locul accidentului s-a intervenit cu o autospecială de descarcerare și 11 ambulanțe, 6 dintre acestea fiind de la SMURD și celelalte 5 ale SAJ Sălaj.

ADVERTISEMENT

Toate cele patru persoane rănite în urma impactului dintre cele două mașini au fost transportate de urgență la UPU Zalău unde au primit îngrijiri medicale.

Martorii spun că șoferul care a efectuat depășirea avea viteză foarte mare, oamenii legii precizând că pe partea carosabilă nu se observă urme de frânare.

ADVERTISEMENT

Polițiștii spun că în acest autoturism, care are volanul pe dreapta, se aflau cinci tineri, trei dintre aceștia murind pe loc, printre care se numără și șoferul.

În cealaltă mașină se afla o familie din Bihor care se întorcea din concediul petrecut la mare și mai avea câțiva zeci de kilometri până acasă. Printre victime se numără și o adolescentă de 15 ani.

ADVERTISEMENT

În clipa de față polițiștii sosiți la fața locului au deschis un dosar penal pentru ucidere și vătămare din culpă, făcându-se cercetători pentru a afla cine se face vinovat de carnagiul din județul Sălaj.

 

ADVERTISEMENT