News

Accident grav cu români, în Italia. Un mort şi doi răniţi, între care o femeie însărcinată

Un român de 20 de ani a murit într-un grav accident produs în Sicilia. Un alt conaţional a fost rănit grav, alături de o tunisiancă însărcinată.
02.03.2023 | 16:57
Accident grav cu romani in Italia Un mort si doi raniti intre care o femeie insarcinata
Imagine de la accidentul din Sicilia
ADVERTISEMENT

Un teribil accident rutier s-a petrecut joi, 2 martie, în sudul Italiei, după ce un şofer a pierdut controlul volanului pe carosabilul umed, în timp ce era urmărit de poliţie. În autoturism se aflau trei persoane, două fiind rănite, iar una decedând.

Românii fugeau de poliţie

Accidentul s-a produs în localitatea Mazzara del Vallo, din Sicilia, iar conform primelor informaţii şoferul unui autoturism marca Peugeot 407, cu trei persoane la bord, doi români și o tânără de origine tunisiană, nu a oprit la semnalul polițiștilor.

ADVERTISEMENT

Agenții au plecat în urmărirea mașinii, dar nu după multă vreme, din cauza carosabilului umed în urma ploilor căzute în ultimele ore, șoferul a pierdut controlul volanului și autoturismul s-a izbit violent de zidul de beton care împrejmuiește o vilă.

Impactul a fost unul teribil, zidul a fost distrus, iar mașina s-a răsturnat. Unul dintre ocupanți, un român în vârstă de 20 de ani, și-a pierdut pe loc viața. Celălalt român prezent în mașină a fost grav rănit. El a fost dus la secția Urgențe din Mazzara, apoi transferat la spitalul din Palermo, scrie rotalianul.com.

ADVERTISEMENT

Femeia, o tânără de origine tunisiană, însărcinată, a supraviețuit și fost transportată cu elicopterul la Palermo. La locul accidentului, pe lângă echipajele medicale de la 118, au fost prezenți polițiștii rutieri și o patrulă de la Poliția Locală. Procurorul de serviciu a deschis o anchetă.

Nu mai departe de săptămâna trecută, un tânăr în vârstă de 17 ani, de naționalitate română, a decedat la Ghisalba, în provincia Bergamo din Lombardia, tot în urma unui tragic accident. Băiatul se deplasa cu motocicleta și s-a ciocnit cu un autoturism condus de o fată în vârstă de 23 de ani.

ADVERTISEMENT

Răzvan Petrișor Andrieș era rezident la Cortenuova și ar fi împlinit 18 ani în luna iunie a acestui an. Băiatul conducea în direcția Mornico, când a fost lovit frontal de mașina care circula din sens opus și care tocmai se angajase într-o depășire.

De asemenea, un alt român, Ion Silviu Stoica (34 ani), rezident în localitatea italiană Vercelli, provincia cu același nume din regiunea Piemonte, a murit în seara zilei de sâmbătă, 18 februarie 2023, în urma unui dramatic accident rutier.

ADVERTISEMENT

Acesta ar fi pierdut controlul volanului când se afla pe un pasaj superior al șoselei de centură, iar Autoturismul BMW a ajuns astfel să iasă de pe carosabil și s-a izbit de un mic zid al unui canal din apropierea șoselei. Corpul bărbatului român a fost aruncat în afara mașinii, în urma impactului cu zidul, iar autovehiculul a luat foc.

 

ADVERTISEMENT