News

Accident grav de motocicletă în Suceava. Un tânăr a decedat, o fată de 16 ani se află în comă

Un accident grav de motocicletă a avut loc sâmbătă, în localitatea Dumbrăveni (județul Suceava), soldat cu un mort și un rănit grav.
01.10.2023 | 09:50
Accident grav de motocicleta in Suceava Un tanar a decedat o fata de 16 ani se afla in coma
Fata a fost dusă la spital în starea foarte gravă/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

ISU Suceava a anunțat că un grav accident de motocicletă a avut loc sâmbătă, în jurul orei 22.00, în localitatea Dumbrăveni, după ce un tânăr a pierdut controlul vehiculului și a intrat într-un lan cu porumb. Pe motocicletă se afla și o fată de 16 ani, informează publicația Monitorul de Suceava.

Când echipele de salvare au ajuns la locul accidentului, cele două victime era inconștientă. În cazul tânărului nu s-a mai putut face nimic. „Tânăra este în continuare în stare de inconştienţă, cu multiple traumatisme, iar cadrele medicale intervin pentru stabilizarea ei”, au precizat oficialii ISU, imediat după intervenție.

ADVERTISEMENT

Fata de 16 ani a fost dusă la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean Suceava. Medicii au precizat că este vorba de o pacientă politraumatizată, în șoc hemoragic. Fata este în comă, fiind intubată si ventilată mecanic, în secția de chirurgie infantilă, în sectorul ATI.

La operațiunea de salvare au participat pompierii militari de la Detașamentul Suceava, cu o autospecială pentru descarcerare și două ambulanțe SMURD (Echipaj de Prim Ajutor și Terapie Intensiva Mobila), cu sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

ADVERTISEMENT

Tot în județul Suceava, pe data de 18 august, doi alți doi tineri aflați pe motocicletă au murit după ce s-au izbit de un TIR care venea din sens opus.  Din informațiile oferite de angajații de la poliție reiese că motocicleta pe care se aflau cei doi tineri ar fi intrat pe contrasens.

Accidentul din nordul țării a avut loc în jurul orei 5.00, pe raza localității Măriţei din comuna Dărmăneşti. Presa locală notează că motocicleta era condusă de un bărbat de 32 de ani, din satul Călinești, comuna Dărmănești. Acesta era însoțit de un consătean, mai tânăr, în vârstă de 23 de ani.

ADVERTISEMENT

Polițiștii nu au reușit să stabilească în mod cert care dintre cei doi conducea motocicleta. Se pare că bărbatul de 32 de ani avea de permis de conducere, în timp ce al doilea, tânărul de 23 de ani, era proprietarul motocicletei. Acesta nu avea permis de conducere pentru acecastă categorie de vehicule.

Un alt accident de motocicletă soldat cu pierderea unei vieți a avut loc pe 24 septembrie, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul vehiculului la un sens giratoriu din Bistrița. Rănit grav, bărbatul a fost stabilizat inițial de echipele de intervenție, dar a murit apoi la spital.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 37 de ani, din Bistrița în timp ce conducea o motocicletă pe direcția Bistrița către Unirea a intrat în coliziune cu un sens giratoriu, fiind ulterior proiectat pe acostamentul părții carosabile. În urma accidentului bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde din nefericire a decedat.

Polițiștii au stabilit faptul că motociclistul avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat și nu deținea categoria corespunzătoare de permis pentru motociclul condus. Polițiștii Biroului Rutier continuă cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, preciza IPJ Bistrița-Năsăud.

ADVERTISEMENT