News

Un parașutist român a murit într-un accident în Polonia. Parașuta i s-a încurcat cu cea a altui săritor

Sorin Constantin Enghel, comandant al Aeroclubului Iași și instructor de parașutism, a decedat vineri în urma unui accident care a avut loc în Polonia.
24.09.2022 | 10:45
Un parasutist roman a murit intrun accident in Polonia Parasuta i sa incurcat cu cea a altui saritor
Instructorul de parașutism Sorin Constantin Enghel/ Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Accidentul în urma căruia și-a pierdut viața Sorin Constantin Enghel a avut luc vineri după-amiază, în Polonia, informează observatornews.ro.

Pe lângă funcția de la Aeroclubul din Iași, Constantin Sorin Enghel era și instructor de parașutism.

ADVERTISEMENT

Tragedia a avut loc vineri dimineață în localitatea Longinówka, apropae de Piotrków Trybunalski. În timpul unui salt la care au participat mai mulți parașutiști, parașuta lui Sorin Enghel s-a încurcat cu cea a unui polonez care sărise și el.

Polonezul a ajuns la spital, aflându-se în starea foarte gravă.

Sorin-Constantin Enghel avea doar 49 de ani.

Potrivit primelor informații, Enghel era unul dintre cei 16 parașutiști care participau la un antrenament. Nouă au sărit din același avion, iar patru dintre ei au creat în aer o formațiune înainte ca două dintre parașute să se încurce.

ADVERTISEMENT

Moartea lui Enghel a consternat comunitatea parașutiștilor din România.

Sorin Constantin E. s-a stins din viață într-un tragic accident de parașutism, în Polonia, unde se antrena pentru a pune voalura tricoloră într-o formație care intenționa să stabilească un nou record european.

Comandant al Aeroclubului Teritorial Iași, instructor de parașutism cu toate calificarile și o experiență de peste 4000 de salturi, coordonatorul Lotului Național de Parașutism – lucru relativ pe cupolă, unul dintre membrii fondatori ai formației demonstrative Blue Wings, a fost mereu un model de profesionalism pentru toți cei din jur. Dumnezeu sa il ierte si să îl odihnească în pace!”, se spune pe pagina de Facebook „Parașutiștii la ei acasă.SKYDIVE”.

ADVERTISEMENT