News

Accident grav în Maramureș. Un autocar a intrat într-o casă. Plan Roșu activat. Video

Reprezentanții ISU Maramureș au declarat marți că au activat Planul Roșu de intervenție din cauza unui accident rutier înregistrat pe DN 18 și în care a fost implicat un autocar cu 50 de persoane.
05.07.2022 | 17:11
Accident grav in Maramures Un autocar a intrat intro casa Plan Rosu activat Video
În urma accidentului rutier în care un autocar a fost implicat pe DN 18, trei persoane au fost transportate la spital. Foto: flickr.com
ADVERTISEMENT

Conform primelor informații, la fața locului au fost descoperite cel puțin șase victime. O persoană este în stare gravă, fiind în stop cardio-respirator.

A fost activat Planul Roșu de intervenție

Trei persoane au fost transportate la UPU Borșa, cea mai apropiată unitate medicală din zonă. La fața locului sunt două mașini de stingere, două mașini de descarcerare, opt ambulanțe și un elicopter SMURD.

ADVERTISEMENT

Accidentul rutier a fost raportat marţi după-amiază, în zona comunei Moisei. Se pare că la un moment dat, şoferul a pierdut controlul volanului şi a intrat în gardul unei case.

Martorii au declarat că accidentul a fost provocat de explozia unuia dintre cauciucurile autocarului. Având în vedere numărul mare de persoane implicate, autoritățile au decis să suplimenteze forțele de intervenție de la nivelul ISU Bistrița-Năsăud. Astfel, la fața locului au mai ajuns două ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transportul victimelor multiple.

ADVERTISEMENT

În urma impactului, mai multe persoane acuză dureri, fiind investigate medical la faţa locului. Nu se cunoaşte momentan numărul exact al acestora. Din acest motiv, a fost activat Planul Roşu de intervenţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș, plutonierul adjunct-șef Babut Cornel.

Turiștii polonezi au trecut prin clipe de coșmar

Pasagerii autocarului sunt turiști polonezi. Mai trebuie spus că polițiștii rutieri au decis ca traficul rutier în zonă să se desfăşoare pe un singur fir, alternativ, prin dirijare. Reprezentanții Centrului Infotrafic vor reveni curând cu informații suplimentare. Știre în curs de actualizare. Revenim curând cu ultimele informații.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim că în urmă cu șase zile, în România au fost înregistrate două accidente rutiere grave, care au impus activarea Planului Roșu de intervenție. În primul dintre ele, lângă Sinești (între Urziceni și București), au murit patru persoane.

Câteva ore mai târziu, o altă tragedie a fost raportată în județul Dâmbovița. Astfel, Planul Roșu a fost activat după impactul devastator între un microbuz și un autoturism. În acel accident au fost 12 răniți.

ADVERTISEMENT

Microbuzul şi autoturismul s-au ciocnit pe DN 1A, pe raza localității Butimanu, în jurul orei 20:40. La fața locului au intervenit nouă ambulanțe SMURD, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de descarcerare, elicopterul SMURD și o autospecială de terapie intensivă mobilă de la ISU București – Ilfov.

 

 

 

ADVERTISEMENT