News

Accident în 2 Mai, între un autocar și un autoturism. A fost activat Planul Roșu de intervenție

Un accident rutier grav s-a produs în localitatea 2 Mai, din Constanța, acolo unde un autocar s-a lovit de un autoturism. A fost activat Planul Roșu de intervenție.
16.02.2024 | 19:16
Accident in 2 Mai intre un autocar si un autoturism A fost activat Planul Rosu de interventie
Accident în 2 Mai, între un autocar și un autoturism. A fost activat Planul Roșu de intervenție
ADVERTISEMENT

Așadar, la fața locului a fost trimisă o autospecială de stingere, precum și una de descarcerare, dar și două autospeciale pentru transport personal și victime multiple, o unitate de terapie intensivă mobilă și o ambulanță SMURD. Din fericire cei peste 20 de pasageri din autocar au scăpat doar cu o sperietură zdravănă.

Accident în 2 Mai, între un autocar și un autoturism

”În sprijinul forțelor din teren, au fost alocate și 2 ambulanțe aparținând serviciului județean de ambulanță. Din informațiile primite, cele 3 persoane aflate în autoturism necesită îngrijiri medicale”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Constanța, Anamaria Stoica.

ADVERTISEMENT

Cele trei persoane rănite au fost transportate la spital pentru investigații suplimentare. Victimele sunt doi adulți și un copil de 11 ani, conform polițiștilor. Cât despre pasagerii din autocar, aceștia sunt 24, dintre care 3 minori. Din fericire niciunul dintre ei nu necesită îngrijiri medicale.

Cu toate acestea, Planul Roșu de intervenție a fost activat, așa cum se procedează de obicei atunci când numărul potențialelor victime este mare. ”Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

ADVERTISEMENT

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la fața locului au fost alocate 1 autospecială de stingere, 1 descarcerare, 2 autospeciale pentru transport personal și victime multiple, 1 unitate de terapie intensivă mobilă și 1 ambulanță SMURD. În sprijinul forțelor din teren, au fost alocate și 2 ambulanțe aparținând serviciului județean de ambulanță”, a precizat ISU Constanța.

România, țara accidentelor pe bandă rulantă

În urmă cu 48 de ore, două persoane au murit și a 3-a a ajuns în stare gravă la spital după un accident cumplit petrecut la Măgurele, pe șoseaua Atomiștilor. Conform Știrile PRO TV, victimele aveau 24 și 32 de ani și se aflau în același autoturism. Șoferul în vârstă de 60 de ani din mașina care venea de pe contrasens a ajuns la spital.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au anunțat că vor efectua cercetări pentru a afla cu exactitate în ce împrejurări s-a produs tragedia. De asemenea, două persoane au fost grav rănite câteva zile, după ce două mașini s-au ciocnit între localitățile Bunești și Fișer, din Brașov. Este vorba despre comuna din care face parte și satul Viscri, faimos pentru că este vizitat des de către Regele Charles.

”La acest moment traficul rutier este blocat pe DN13, în zona localității Bunești, ca urmare a unui accident de circulație ce a avut loc cu puțin timp în urmă. În accident au fost implicate 2 autovehicule, iar în urma coliziunii dintre acestea 3 persoane au fost suferit leziuni corporale și, la acest momemt, beneficiază de sprijin medical.

ADVERTISEMENT

La fața locului sunt prezente echipaje ale Poliției Rutiere și Serviciului Criminalistic care efectuează cercetări pentru lămurirea împrejurărilor și condițiilor în care s-a produs accidental”, declara în acel moment agentul Daniel Zontea, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov. În România la fiecare 24 de ore mor 4 oameni în accidente pe drumurile nesigure ale țării.

ADVERTISEMENT