News

Accident la un parc de distracții din Spania. 14 persoane rănite după ce un copac a căzut peste un rollercoaster

14 persoane au fost rănite, dintre care două în stare critică, într-un parc de distracții din Spania după ce un copac a căzut peste un roller-coaster
11.02.2024 | 18:17
Accident la un parc de distractii din Spania 14 persoane ranite dupa ce un copac a cazut peste un rollercoaster
Accident la un rollercoaster din Spania. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Două persoane, un bărbat și o femeie, au fost transportate în stare gravă cu un elicopter de urgență la un spital din Barcelona după ce au fost rănite în urma unui accident suferit în parcul de distracții PortAventura din Catalonia. În total 14 persoane, dintre care doi copii, au fost rănite după ce, din cauza vântului puternic, un copac a căzut peste un rollercoaster.

14 persoane rănite într-un parc de distracții din Spania

Cel puțin 14 persoane au fost rănite, duminică dimineața, după ce un copac a căzut peste amatorii de senzații tari în interiorul unui rollercoaster dintr-un parc de distracții din Spania. Două dintre victime au fost transportate cu avionul la spitalul din PortAventura World și se spune că starea lor este critică.

ADVERTISEMENT

Persoanele rănite se aflau pe un rollercoaster, numit Tomahawk, în interiorul parcului de distracții din Salou, lângă Tarragona. Printre răniți se numără și doi copii. Autoritățile au demarat o anchetă, iar Poliția se află la PortAventura World, scrie presa din Spania.

Cele două victime grav rănite au fost transportate la Spitalul Bellvitge din Barcelona și la Spitalul Joan XXIII din Tarragona. O purtătoare de cuvânt a unui centru regional de coordonare a răspunsurilor de urgență a confirmat: “Două persoane au fost transferate în stare critică la spital. Alte trei persoane au fost, de asemenea, transportate la spital, deși rănile lor sunt mai puțin grave.”

ADVERTISEMENT

“În această dimineață, din cauza vântului puternic, a avut loc un accident în care un copac a căzut pe rollercoasterul Tomahawk. Unele dintre ramuri au lovit clienții care se aflau în atracție Protocoalele noastre de urgență au fost activate imediat. Urmărim evoluția celor răniți și oferim tot sprijinul necesar familiilor”, se arată într-o declarație a PortAventura World.

Celelalte nouă victime, care au suferit răni minore, au fost tratate la fața locului de către serviciile de urgență. Rollercoaster-ul Tomahawk a fost închis temporar în urma incidentului, dar parcul a rămas deschis pentru vizitatori.

ADVERTISEMENT

Incident grav și la un parc de distracții din Columbia

În luna ianuarie a acestui an, șapte persoane care căutau senzații tari au rămas blocate la 30 de metri în aer după ce un alt rollercoaster-ul numit Krater, a încetat să mai funcționeze la Parque del Café, în Montenegro, la vest de Bogota, Columbia. Șase adulți și un copil au rămas blocați în aer timp de aproximativ o jumătate de oră. Cursa urca pe o pantă abruptă când s-a oprit, lăsându-i pe aceștia în poziție aproape verticală.

Alți clienți ai parcului au surprins momentul în care amatorii de senzații tari au fost salvați de serviciile de urgență cu ajutorul unui lift de serviciu. O înregistrare video arată doi salvatori care stau în vârful atracției, aparent liniștindu-i pe cei șapte pasageri legați.

ADVERTISEMENT

Între timp, alți doi lucrători de urgență sunt văzuți urcând în carusel cu liftul de serviciu pentru a ajuta la operațiunea de salvare. După aproximativ 30 de minute, grupul a reușit să revină în siguranță pe uscat, fără să fie rănit.

În urma incidentului, un purtător de cuvânt al parcului a reiterat angajamentul lor față de siguranța publică și a lăudat acțiunile lucrătorilor de urgență care au luat parte la salvare. Un localnic a declarat: “Întotdeauna se întâmplă ceva cu această atracție”.

“Din fericire, totul a fost rezolvat și s-a dovedit a fi bine”, a adăugat un altul. Alți martori au avut, de asemenea, reacții de șoc: “Trebuie să fie oribil”, “Aș muri” sau “Am o prietenă în parc chiar acum și i-am recomandat acel rollercoaster. În momentul de față nu vorbește cu mine”, au povestit alți martori incidentul.

ADVERTISEMENT