News

Accident teribil la Brăila. O fată de 16 ani a murit după ce o mașină s-a ciocnit de un copac

O adolescentă în vârstă de 16 ani a murit în Brăila după ce mașina în care se afla s-a izbit de mai mulți pomi pe marginea drumului.
03.03.2024 | 20:38
Accident teribil la Braila O fata de 16 ani a murit dupa ce o masina sa ciocnit de un copac
Accident teribil la Brăila. O fată de 16 ani a murit după ce o mașină s-a ciocnit de un copac. Foto: Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Polițiștii spun că autoturismul era condus de un tânăr de 23 de ani care consumase alcool înainte de a se urca la volan, vorbind despre o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mașina s-a izbit cu viteză de mai mulți copaci situați pe marginea Drumului Județean 211 D, undeva în satul Florica, județul Brăila.

O fată de 16 ani a murit după ce o mașină s-a ciocnit de un copac

Conform IPJ Brăila, polițiștii din Însurăței au primit un apel la 112 prin care erau înștiințați că pe DJ 211D a avut loc o tragedie. Din păcate, salvatorii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a o salva pe fată.

ADVERTISEMENT

”Din primele cercetări a reieşit că un tânăr de 23 de ani, din comuna Roşiori, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 211D, dinspre satul Roşiori, la întrarea în localitatea Florica, ar fi părăsit partea carosabilă şi a lovit pomii situaţi pe marginea acostamentului. În urma evenimentului a rezultat decesul unei tinere de 16 ani, din comuna Roşiori, pasageră în autovehicul”, menționează IPJ Brăila.

Conform News.ro, șoferul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, precum și pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. În urmă cu doar trei zile, un accident la fel de grav se producea în Harghita.

ADVERTISEMENT

Atunci, șase persoane au fost rănite, printre care doi copii, după ce șoferul unui autoturism a încercat să facă o depășire, fără a aprecia în mod corect distanța. Conform ISU Harghita, la fața locului au ajuns pompierii militari, care au acordat primul ajutor victimelor. Din fericire nimeni nu a fost rănit grav.

Mai multe accidente grave pe drumurile din România

”S-au deplasat pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie nr. II Topliţa, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă un ASAS şi o ambulanţă SMURD, precum şi două echipaje SAJ Topliţa şi Bilbor. În urma accidentului, au rezultat 6 victime, rănite uşor, fără leziuni grave”, a au menționat reprezentanții ISU Harghita.

ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns inclusiv pompieri de la SAJ Bihor și SAJ Toplița, care au preluat mai multe victime. Accidentul a fost produs de un șofer care a încercat să depășească un TIR, fără să realizeze că de pe contrasens venea un alt autoturism, cu mare viteză. În același timp, un bărbat murea pe un drum din Hațeg.

”O persoană a decedat în urma unui accident rutier care s-a produs, în urmă cu puțin timp, pe DN 66, pe porțiunea de drum de la ieșirea din Hațeg, spre Călan. Sosiți de urgență la fața locului, pompierii din Hunedoara și Deva au constatat că șoferul unei camionete care a intrat în coliziune cu un camion, este încarcerat și inconștient.

ADVERTISEMENT

După descarcerare, echipajele de salvatori au constatat decesul conducătorului auto, din camionetă. Șoferul camionului a fost asistat medical de către echipajul SMURD, fiind conștient și cooperant”, menționau reprezentanții IPJ Hunedoara. În România, 4 oameni mor în accidente rutiere la fiecare 24 de ore, majoritatea accidentelor fiind din lipsa infrastructurii rutiere și a șoferilor inconștienți.

ADVERTISEMENT