Sport

Accidentarea lui Josue Homawoo a recidivat. Fundașul a părăsit terenul în derby-ul cu FCSB

Veste proastă pentru Dinamo. Fundașul Josue Homawoo a părăsit terenul în minutul 29 al partidei cu FCSB, în condițiile în care fotbalistul revenise recent după o accidentare lungă.
26.11.2023 | 21:28
Accidentarea lui Josue Homawoo a recidivat Fundasul a parasit terenul in derbyul cu FCSB
Accidentarea lui Josue Homawoo a recidivat. Fundașul a părăsit terenul în derby-ul cu FCSB
ADVERTISEMENT

Stoperul togolez Josue Homawoo pare lovit de blesteme, sau cel puțin de ghinioane, după ce a fost nevoit să părăsească terenul în derby-ul cu FCSB, din cauza unei accidentări. Fundașul în vârstă de 25 de ani se accidentase în urmă cu două luni în partida Dinamo – Farul 0-2, în momentul în care era titular incontestabil.

Accidentarea lui Josue Homawoo a recidivat

De altfel, Homawoo fusese integralist în primele cinci partide din campionat, însă accidentarea l-a ținut departe de gazon peste o lună. Din fericire s-a recuperat la timp pentru a fi folosit în deplasarea de la Hermannstadt din finele lunii octombrie.

ADVERTISEMENT

Fără Homawoo, antrenorul Ovidiu Burcă s-a bazat mereu pe o tripletă în apărare, alcătuită din Lucas, Bena și Patriche. De altfel, Patriche a fost cel care l-a înlocuit și acum pe Homawoo. În luna august, când Homawoo ajungea la Dinamo, fundașul făcea promisiuni mari fanilor.

Așadar, într-un interviu acordat Radio Dinamo 1948, Homawoo anunța că va ajuta echipa să își îndeplinească obiectivele, cu toate că are nevoie de timp pentru a se acomoda cu viața la București, el fiind obișnuit cu Franța.

ADVERTISEMENT

”Integrarea se petrece foarte bine, mă înțeleg bine cu toată lumea iar cât despre antrenamente, cum eu am venit puțin mai în urmă cu pregătirea fizică, pas cu pas urc din punct de vedere fizic iar antrenamentele sunt mai degrabă intense.

Despre București, diferența față de Franța, aici mă simt foarte bine, sunt multe lucruri care sunt comparabile cu Parisul, nu mă simt înstrăinat, am impresia că sunt puțin ca în Franța, deci este cool”, declara fundașul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Homawoo mărturisea că a fost primit foarte bine de fotbaliștii din lotul lui Dinamo, astfel că nu a avut probleme de acomodare. Drept dovadă, s-a impus rapid drept titular în apărarea ”câinilor. Mai mult, fundașul a dezvăluit că se consideră un fotbalist foarte agresiv, care își dă viața pe teren pentru a obține punctele puse în joc.

”M-au primit foarte bine, îl cunoșteam doar pe Hakim înainte de a veni aici și până la urmă, Bena, Lamine, m-au primit foarte bine, ne-am înțeles bine de la început și mi-au facilitat integrarea aici la Dinamo. Pe teren sunt un jucător foarte agresiv, sunt o persoană foarte concentrată care vrea mereu să câștige, pentru că pentru mine a câstiga este cel mai important lucru la fotbal.

ADVERTISEMENT

Apoi, în privința calităților mele, sunt mereu în luptă și încerc mereu să câștig duelurile. Principalele calități sunt forța, jocul cu capul, un fizic bun, foarte puternic, destul de mobil”, a completat Homawoo, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT