Life

Acesta este cel mai scump oraș din România. A depășit Cluj-Napoca și București, iar o familie are nevoie de peste 2.000 de euro ca să trăiască aici

Orașul din România unde te costă o avere să trăiești de la o lună la alta. Costurile de aici au depășit cu mult pe cele din București sau Cluj.
22.03.2024 | 07:33
Acesta este cel mai scump oras din Romania A depasit ClujNapoca si Bucuresti iar o familie are nevoie de peste 2000 de euro ca sa traiasca aici
O familie are nevoie de 2.600 de euro pentru a trăi în cel mai scump oraș din România. Sursa foto: Freepik, Inquam Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Care este cel mai scump oraș din România? În ultima vreme, costul traiului din România a început să fie din ce în ce mai ridicat. Românii s-au obișnuit cu ideea ca Bucureștiul sau Clujul să fie cap de listă în topul orașelor scumpe. Ei bine, ambele așezări urbane au fost depășite de un alt oraș ale cărui costuri sunt foarte ridicate.

Unde se trăiește cel mai scump în România

Scumpirile din ultima perioadă se resimt mai mult ca niciodată. Românii sunt nevoiți să țină pasul cu vremurile și așa se face că au ajuns să scoată mai mulți bani din buzunar pentru un trai decent. Și, ca întotdeauna, viața de la oraș este mult mai scumpă decât cea de la țară.

ADVERTISEMENT

Un site internațional a realizat un top al celor mai scumpe orașe din România. Spre uimirea tuturor, primele locuri nu sunt ocupate de București sau Cluj. Un alt oraș este pe locul 1 în topul celor mai costisitoare așezări urbane din România.

În alcătuirea clasamentului s-au luat în considerare mai mulți factori economici. Așa s-a ajuns la concluzia că, în orașul de pe primul loc, o familie are nevoie de peste 11.000 de lei pentru a avea un trai decent, lipsit de griji.

ADVERTISEMENT

Deși, până acum, toată lumea vorbea despre cât de costisitoare este Capitala sau Cluj Napoca, se pare că lucrurile nu mai stau deloc așa. Potrivit site-ului internațional, în orașul de pe primul loc este nevoie de finanțe solide pentru a trăi de la o zi la alta.

La calcul nu au fost puse și costurile chiriilor din orașele mari ale României

Surprinzător sau nu, cel mai scump oraș din România este Constanța. Așezarea urbană de la malul mării le-a luat fața orașelor mult mai dezvoltate în ceea ce privește costul vieții. Aici, un trai acceptabil implică multe mii de lei.

ADVERTISEMENT

Potrivit studiului, o singură persoană are nevoie de peste 3.000 de lei pentru a avea un trai acceptabil. Prin trai acceptabil înțelegem satisfacerea nevoilor esențiale și nicidecum a mofturilor. La aceste calcule nu a fost adăugată și chiria.

În ceea ce privește o familie cu patru persoane, costurile cresc și ele considerabil. În fiecare lună, pentru un trai decent, o astfel de familie are nevoie de 2.300 de euro, adică 11.600 de lei. Această sumă este destul de greu de atins, mai ales dacă ne raportăm la salariile din România.

ADVERTISEMENT

Topul orașelor scumpe se continuă, probabil, așa cum era de așteptat, cu București. Capitala este o zonă a contrastelor, iar prețurile la imobile, fie că sunt de închiriat sau de vânzare a crescut considerabil. Aici, o familie cu patru persoane se poate descurca decent de la o lună la alta cu 10.637 de lei.

Pe locul trei în topul celor mai scumpe orașe din România, potrivit evz.ro, se află orașul condus de Emil Boc. Cluj Napoca suflă în ceafa Bucureștiului și pare că ține pasul cu tendințele financiare. În Cluj, o familie cu patru membri are nevoie de 10.615 lei pe lună pentru a supraviețui. Însă, la fel ca și în cazul celorlalte orașe, nu este pus la calcul costul chiriilor.

ADVERTISEMENT