Life

Acesta este ”orașul morții”. Infractorii își fac de cap, oamenii mor pe străzi, dar turiștii continuă să vină aici

Așa arată ”orașul morții”. Infracționalitatea e ridicată, cetățenii sunt uciși zilnic, însă localitatea tot este vizitată de oameni.
12.09.2023 | 19:07
Acesta este orasul mortii Infractorii isi fac de cap oamenii mor pe strazi dar turistii continua sa vina aici
Așa arată ”orașul morții”. Infracționalitatea e ridicată, cetățenii sunt uciși zilnic, însă localitatea tot este vizitată de oameni. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Acesta este “orașul morții”. Infractorii își fac de cap, oamenii mor pe străzi, dar turiștii continuă să vină aici. Acest aspect a fost făcut public de Consiliul cetățenesc pentru securitate publică și justiție penală (CCPSCJ).

Așa arată ”orașul morții”. Infracționalitatea e ridicată, cetățenii sunt uciși zilnic, însă localitatea tot este vizitată de oameni

Așa arată ”orașul morții”. Infracționalitatea e ridicată, cetățenii sunt uciși zilnic, însă localitatea tot este vizitată de oameni. Localitatea se numește Colima și este unul dintre cele 31 de state federale ale Mexicului.

ADVERTISEMENT

Are aproximativ 330.000 de locuitori, iar cea mai mare așezare umană este Manzanillo. Autoritățile locale sunt de părere că regiunea poate câștiga cu foarte mare lejeritate titlul de cea mai mortală zonă de pe pământ.

Focurile de armă sunt la ordinea zilei din cauza cartelurilor de droguri care își dispută teritoriile într-o luptă extrem de sângeroasă. Sinaloa, Jalisco New Generation (CJNG) și Los Zetas transformă orașul în ceva de nedescris.

ADVERTISEMENT

Ultimele date arată că, în anul 2022 au fost înregistrare 182 de omucideri la 100.000 de locuitori. În total, 601 de vieți au fost pierdute în disputa pe care o au cartelurile pentru controlul teritoriului orașului și al statutul cu același nume.

Din păcate, multe dintre pierderile suferite au fost din rândul civililor nevinovați care cad victime frecvent. Cadavrele oamenilor fac de ceva vreme parte din peisajul urban și cetățenii s-au obișnuit cu asta.

ADVERTISEMENT

Colima, orașul cu cea mai mare rată a criminalității

Colima a devenit orașul cu cea mai mare rată a criminalității, unde localnicii își văd zilnic casele transformate în adevărate „fabrici de fentanil”, un drog sintetic foarte puternic și care se produce în cantități mari.

Substanța este mai tare decât multe dintre cele care se consumă în prezent și este mai ușor de distribuit. Cu toate că regiunea este una periculoasă, cu focuri de armă și morți tot este una vizitată de turiștii de pretutindeni.

ADVERTISEMENT

„A devenit cu siguranță un mare motor al violenței în Mexic. Este o fabrică de făcut bani pentru cei care au acces la ea”, a declarat Falko Ernst, analist senior în Mexic la International Crisis Group, pentru The Sun.

ADVERTISEMENT