Sport

Acționarii lui Dinamo au dezvăluit câți bani au investit în club. Veste uriașă despre ieșirea din insolvență!

Acționarii Red&White de la Dinamo au dezvăluit ce sumă au investit până în prezent în cadrul clubului. Ce au spus despre ieșirea din insolvență.
22.02.2024 | 10:15
Actionarii lui Dinamo au dezvaluit cati bani au investit in club Veste uriasa despre iesirea din insolventa
Câți bani au investit acționarii Red&White la Dinamo până în prezent. Anunț important despre ieșirea din insolvență. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Dan Gățăianu, unul dintre acționarii Red&White, firma care deține pachetul majoritar de acțiuni de la Dinamo, a dat detalii economice din cadrul clubului. Echipa din Ștefan cel Mare traversează o formă foarte bună în SuperLiga, iar performanțele ar putea fi dublate cu ajutorul unei situații financiare liniștite în cadrul clubului.

Veste uriașă pentru Dinamo despre ieșirea din insolvență

Unul dintre obiectivele principale ale conducerii lui Dinamo în acest an îl reprezintă ieșirea clubului din insolvență, informație confirmată de acționarii din Ștefan cel Mare în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Dinamo este în a doua insolvență din iunie 2021. „Câinii” au intrat în insolvență cu datorii de 7 milioane de euro, însă suma a scăzut după aprobarea noului plan de reorganizare. Astfel, pentru a ieșit din insolvență, Dinamo mai trebuie să achite exclusiv la ANAF suma de 4,2 milioane de lei, circa 870.000 de euro.

„În acest moment, ca să ieșim din insolvență trebuie să plătim 4.2 milioane de lei, exclusiv către ANAF. Dacă stăm să ne gândim de unde am plecat, cu un an în urmă, când Dinamo avea datorii de aproximativ 10 milioane de euro…

ADVERTISEMENT

Noi am acoperit toate datoriile curente și am făcut și câteva plăți în cadrul planului de reorganizare. A rămas această sumă, de aproximativ un milion de euro”, a spus Dan Gățăianu, la ProSport.

Prima insolvență a fost depășită de Dinamo după o perioadă de un an și 3 luni. Reprezentanții lui Ionuț Negoiță au plătit doar 800.000 de euro din totalul de datorii de 17,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Acționarii lui Dinamo au dezvăluit câți bani au investit în club

Red&White a intrat în acționariatul lui Dinamo în februarie 2023, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK la acea vreme. Dan Gățăianu, unul dintre acționari, a dezvăluit suma pe care a investit-o până în prezent firma care deține pachetul majoritar de acțiuni în Ștefan cel Mare: 5 milioane de euro.

„Până în acest moment, Red&White a investit la Dinamo peste cinci milioane de euro, bani investiți sub formă de împrumut. Noi, aceste sume, le-am pus cu titlul de împrumut.

ADVERTISEMENT

Intenția este ca toate aceste sume, după ieșirea din insolvență, să fie convertite în capital social”, a mai spus Dan Gățăianu. Celălalt obiectiv major al lui Dinamo în 2024 este salvarea de la retrogradare. Echipa lui Zeljko Kopic a legat două victorii consecutive și a scăpat de ultimul loc din clasament.

După confirmarea noului plan de reorganizare, Dinamo a achitat integral creanțele către salariați și bugetari, în total 1.099.956,18 lei, aproximativ 224.500 de euro, și a mai rămas datoare doar la Finanțe, 4.262.444 lei. Până la stingerea completă a datoriei, eșalonat până în noiembrie 2025 sau în 2024, ANAF deține drept garanție baza de la Săftica.

ADVERTISEMENT