Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Detalii de ultimă oră despre situația financiară a lui Dinamo: „Acționarii au forța să aducă jucători de două milioane de euro în iarnă!”

Dinamo poate face transferuri chiar dacă este un club în insolvență! Răzvan Zăvăleanul a dat anunțul îmbucurător pentru fanii echipei lui Zeljko Kopic.
05.12.2023 | 14:14
Detalii de ultima ora despre situatia financiara a lui Dinamo Actionarii au forta sa aduca jucatori de doua milioane de euro in iarna
Detalii de ultimă oră despre situația financiară a lui Dinamo: „Acționarii au forța să aducă jucători!”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Răzvan Zăvăleanu a intervenit telefonic la cea mai recentă ediție de FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI și le-a dat o veste bună dinamoviștilor. În iarnă, echipa lui Zeljko Kopic poate face transferuri.

Dinamo poate face transferuri și în insolvență! Anunțul lui Răzvan Zăvăleanu: „Totul depinde de acționari”

Dinamo e într-o situație critică în SuperLiga. A pierdut și la Sf. Gheorghe, scor 1-2, cu Sepsi, la debutul lui Zeljko Kopic pe banca tehnică. Acum, „câinii” sunt la doar un punct deasupra lui FC Botoșani, „lanterna roșie” din SuperLiga. În iarnă, Dinamo are nevoie de transferuri, pe care le poate face, chiar dacă clubul este în insolvență.

ADVERTISEMENT

„Eu o să vă spun ce mi s-a spus. Că activitatea va fi susținută în continuare. Că această susținere a activității presupune achiziția unor jucători, nu știu. Mi-e și mie foarte clar, ca oricui, că e nevoie de îmbunătățirea fondului de jucători. Dar nu știu în momentul ăsta deciziile acționarilor în această direcție, dar, probabil, zilele astea ne vom mai întâlni și vom discuta în această direcție.

(N.R. – la Dinamo, în insolvență, se pot plăti sume de transfer sau pot veni doar jucători liberi?) Dacă banii vin cu destinație specială pentru acționari se pot face orice cheltuieli legale, câtă vreme destinația respectivă o dă cel care dă banii.

ADVERTISEMENT

La Dinamo suntem în situația fericită. Totul e la zi. Nu avem nicio problemă cu datoriile și ne putem permite să facem anumite lucruri, dacă banii vin din exterior. Dacă ar fi să cheltuim din banii pe care Dinamo îi produce în acest moment, nici nu s-ar pune problema să facem astfel de achiziții.

(N.R. – are Red&White 2.000.000 de euro pentru transferuri?) Nu Red&White e important în discuția noastră, ci ce pot acționarii Red&White. Cei de la Renovatio sunt o companie cu o oarecare putere. Dacă ei decid să acționeze în sensul cumpărării de jucători, cred că au această forță.

ADVERTISEMENT

Eu cred că da (N.R. – au 1-2 milioane de euro). Totul e să își dorească să facă acest lucruri, dar nu știu care e strategia lor vis-a-vis de aducerea de jucători”, a declarat Răzvan Zăvăleanu, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

„Stăm mai rău decât în sezonul retrogradării”. Ce sumă mai are de achitat Dinamo pentru a închide planul de insolvență

„Știu că trebuie aduși jucători, doar că în iarnă e greu să aduci jucători de o anumită valoare sau dacă îi aduci trebuie să îi cumperi pe bani buni de la cluburile de care aparțin. Jucători liberi nu prea sunt în pauza de iarnă.

ADVERTISEMENT

Eu cred că e greu. Acum depinde câți bani pot fi alocați pentru achiziționarea de jucători. Dacă analizez comparativ cu sezonul retrogradării, eu zic că stăm mai rău.

(n.r. – din punct de vedere al insolvenței e un dezastru să picați?) Nu, nu mai are nicio legătură pentru că mai sunt sume foarte mici de bani de plată pentru închiderea planului și sper ca până în martie să închidem. Depinde și de acționari, dar de principiu avem această perspectivă.

Mai sunt datorii pe planul de organizare, dar destul de mici, avem o eșalonare la bugetul de stat, toți jucătorii au fost plătiți. (n.r. 4-5 sute de mii de euro?) Nu îmi place să vorbesc de spume. Probabil pe acolo suntem, pe unde spuneți dumneavoastră”, a adăugat administratorul juridic al lui Dinamo.

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI se vede LIVE și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Razvan Zavaleanu, ANUNTUL MOMENTULUI: BANI SI TRANSFERURI la Dinamo, dupa 1-2 la Sepsi

ADVERTISEMENT