Life

Actorul Ion Roxin a murit la vârsta de 85 de ani. Când va avea loc înmormântarea

Este doliu în lumea cinemotagrafiei și teatrului românesc. Un mare actor a încetat din viață la vârsta de 85 de ani. Când are loc înmormântarea.
29.11.2023 | 07:58
Actorul Ion Roxin a murit la varsta de 85 de ani Cand va avea loc inmormantarea
Ion Roxin a murit. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Actorul Ion Roxin a murit la vârsta dde 85 de ani. Anunțul a fost făcut de UNITER și a fost stabilită deja data la care va avea loc slujba de înmormântare. Decesul s-a produs duminică, 26 noiembrie 2023.

A murit actorul Ion R0xin. Avea 85 de ani

Lumea teatrului și filmului este mai săracă de duminică, 26 noiembrie 2023. Așa cum a anunțat UNITER, într-o postare pe Facebook, conform Agerpres, actorul Ion Roxin s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani.

ADVERTISEMENT

Jean Roxin, așa cum obișnuiau să-l strige apropiații, a jucat în mai multe producții de succes, dintre care amintim, Vlad Țepeș (1979), Pentru patrie (1977), Ancheta (1980) și Hotel Dallas (2016).

„Am aflat cu tristeţe de plecarea dintre noi a actorului de teatru şi film Ion Roxin, Jean Roxin, aşa cum îl ştiau prietenii, în după-amiaza zilei de 26 noiembrie. Ion Roxin reuşea să imprime rolurilor sale o impresionantă forţă lirică.

ADVERTISEMENT

Un actor distins, stilat, avea acel aer boem al actorului care a trăit multe istorii şi poveşti în lumea teatrului. Condoleanţe familiei care trece prin aceste grele momente. Dumnezeu să îl ierte!”, a transmis UNITER despre decesul actorului Ion Roxin.

Când va avea loc înmormântarea

Funerariile vor avea loc în cursul zilei de miercuri, 29 noiembrie 2023, la Cimitirul Bellu Catolic, acolo unde va fi înmormântată și regretata actriță Rona Hartner, care a încetat din viață săptămâna trecută. 

ADVERTISEMENT

Slujba va începe la ora 12:30, iar toți cei care își doresc să-și ia rămas bun de la Ion Roxin o pot face începând cu ora 10:30, când sicriul cu trupul neînsuflețin va fi depus la capelă.

Ion Roxin  a venit pe lume pe 5 mai 1938 la Paris, însă studiile le-a finalizat în România. În 1986 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” din Bucureşti, fiind studentul profesorului Ion Cojar.

ADVERTISEMENT

A debutat la la Teatrul de Stat din Petroşani în 1960, acolo unde a și rămas pentru nouă ani. Ulterior s-a anagajat la  Teatrul „Maria Filotti” Brăila, dar cea mai mare parte a vieții, 37 de ani, și-a dedicat-o  Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti.

ADVERTISEMENT