Life

Actrița adorată de milioane de oameni a murit în chinuri groaznice, singură și abandonată. Doctorii au supus-o unui tratament inuman

Ce actriță adorată de milioane de oameni a avut parte de o moarte groaznică. Tratamentul inuman la care au supus-o doctorii.
22.07.2023 | 08:00
Actrita adorata de milioane de oameni a murit in chinuri groaznice singura si abandonata Doctorii au supuso unui tratament inuman
Această actriță era una dintre cele mai apreciate de la Hollywood. Sursa foto: Britannica.com
ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai mari actrițe de la nivel internațional, parte din generația de aur a Hollywood-ului, a avut parte de o moarte groaznică. Și-a dat ultima suflare singură și abandonată, iar medicii au supus-o la un tratament ce astăzi este considerat inuman.

Actrița de la Hollywood, simbol al frumuseții, care a murit în chinuri groaznice

Vivien Leigh, una dintre figurile emblematice ale cinematografiei hollywoodiene, a plecat din această lume în chinuri groaznice. Cea care era cândva un simbol al frumuseții, o femeie care întorcea privirea oricărui bărbat, a pierit la o vârstă fragedă, 53 de ani.

ADVERTISEMENT

Vivien Leigh era originară din India, dar cea mai mare parte a vieții și-a trăit-o în Regatul Unit. Aici, a reușit să pătrundă în lumea filmului și a teatrului. Talentul său actoricesc și frumusețea unică, naturală, i-a adus succesul la nivel global.

Vivien Leigh și-a căpătat notorietatea în 1939, după ce a interpretat-o pe Scarlett O’Hara, în pelicula ”Pe aripile vântului”, dar și după interpretarea lui Blanche DuBois, din producția ”Un tramvai numit dorință”, din 1951. De atunci, mulți i-au observat fizicul cuceritor, dar ea nu a pus preț pe acest detaliu.

ADVERTISEMENT

Se spune că Vivien Leigh nu era mulțumită de faptul că publicul o aprecia mai mult pentru felul cum arată, deoarece își dorea să i se remarce în primul rând profesionalismul, implicarea sa în carieră. În plan sentimental, actrița a avut o viață zbuciumată, dar și din punct de vedere al sănătății.

Vivien Leigh, viață sentimentală zbuciumată

La vârsta de 19 ani, Vivien Leigh se căsătorea pentru prima oară. Atunci, a luat un avocat, pe nume Herbert Leigh Helman. Alături de acesta a făcut un copil, care avea să-i fie și singurul, de altfel. Însă, se zvonește că Vivien Leigh a decis să întrerupă mariajul, deoarece își dorea mai multă activitate.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, în calea lui Vivien Leigh s-a ivit bărbatul care urma să-i marcheze destinul. Asta deoarece i-a stârnit fiori profunzi ai iubirii. Marele actor Laurence Olivier a fost marea dragoste a lui Vivien Leigh. Disensiunile s-au instalat și în această căsnicie, însă.

Laurence Olivier și Vivien Leigh au pus capăt căsătoriei, deoarece actrița nu mai reușea să aducă moștenitori pe lume. A trecut prin mai multe întreruperi de sarcină, iar la un moment dat a început să aibă pierderi de memorie și schimbări comportamentale fără sens.

ADVERTISEMENT

Cum au tratat-o medicii pe Vivien Leigh

În a doua jumătate a anilor 50, Vivien Leigh, văzând că nu are o stare de sănătate bună, s-a prezentat la doctor. Aici, i s-a spus că suferă de tulburare bipolară, recomandându-i-se să stea internată într-un centru de specialitate. În acest loc a fost forțată să mănânce ouă crude și să suporte tratamentul cu electroșocuri, o terapie recunoscută științific în acele vremuri.

În 1967, după mai multe încercări eșuate de a reveni la o viață normală, suferind de depresii în ciuda faptului că se bucura de succes în cariera artistică, corpul lui Vivien Leigh a cedat. Singură și tristă, actrița a murit la vârsta de 53 de ani, răpusă de o tuberculoză în stare avansată. În ziua înmormântării, timp de un minut, s-au stins luminile rampelor teatrelor din Londra.

ADVERTISEMENT
Tags: