Life

Actrița adorată de milioane de români în filmul Păcală s-a stins departe de țară. Mariella Petrescu, uitată pe nedrept de toți cei care au iubit-o

Cum a murit Mariella Petrescu? A fost una dintre cele mai frumoase actrițe de la noi, însă s-a stins departe de România.
27.05.2023 | 10:37
Actrita adorata de milioane de romani in filmul Pacala sa stins departe de tara Mariella Petrescu uitata pe nedrept de toti cei care au iubito
Ce s-a ales de Mariella Petrescu, frumoasa actriță din Păcală. Sursa foto: colaj Fanatik/ Cinemagia.ro
ADVERTISEMENT

Mariella Petrescu a fost adorată de milioane de români. Făcea furori cu frumusețea ei și a fost protagonista uneia dintre cele mai erotice scene dintr-un film românesc făcut în comunism. Cu toate astea, a murit departe de țara sa.

Mariella Petrescu s-a stins din viață uitată de toți care au adorat-o

Mariella Petrescu s-a numărat printre cele mai frumoase actrițe de la noi din țară. Totodată, fost protagonista uneia dintre cele mai erotice scene apărute vreodată într-un film românesc produs în comunism

ADVERTISEMENT

În Balul de sâmbătă seara, din 1968, regizat de Geo Saizescu, frumoasa actriță a ieșit complet dezbrăcată din râul în care se scăldase înainte. Imaginile au fost văzute de mii de români și abia apoi cenzurate.

Mariella Petrescu avea pe atunci numai 25 ani și un trup superb, parcă sculptat, pe care le-a acoperit, timid, doar cu mâinile. Toate astea au făcut din producția cinematografică un real succes. Actrița a ajuns, la rândul său, o adevărată stea.

ADVERTISEMENT

Cu toate că mai jucase în două filme până atunci, Balul de sâmbătă seară, unde a jucat alături de Alexandru Papaiani și a interpretat personajul Raluca, este cel care i-a adus cu adevărat faima. Dar viața nu a fost blândă cu ea.

Actrița din Păcală a murit departe de casă

Mulți o cunosc pe Mariella Petrescu din filmul Păcală. În producția lansată în 1974, actrița a jucat tot alături de Alexandru Papaiani. Ea fost cea care a interpretat-o pe frumoasa și deosebit de isteața soție a personajului principal.

ADVERTISEMENT

Numele real al său era, de fapt, Marinela Petrescu și a venit pe lume pe 8 martie 1943, la Turnu Severin. A urmat cursurile Institutul de Arta Teatrală și Cinematografică din Bucuresti, promoția 1964.

Milioane de români au adorat-o și după ce au văzut-o în alte producții de succes. Amintim aici de Haiducii lui Șaptecai, Astă seară dansăm în familie, Un august în flăcări. În toate, a ieșit în evidență.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Mariella Petrescu a murit în anonimat, departe de țara natală, uitată de toți cei care odinioară o aplaudau. În anul 1974 a părăsit România, unde fusese căsătorită cu regizorul Dan Necșulea, și s-a stabilit în America. A renunțat complet la cariera actoricească. S-a măritat cu un american, dar nu a avut copii. Și s-a stins din viață la 11 noiembrie 2015, la 72 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: