Life

Actrița faimoasă care trăia în mare mizerie. S-a îmbolnăvit grav din acest motiv

Vedeta celebră care ducea o viață dezordonată. A ajuns să aibă probleme serioase de sănătate din cauza condițiilor din locuință.
08.02.2024 | 07:50
Actrita faimoasa care traia in mare mizerie Sa imbolnavit grav din acest motiv
Vedeta celebră care ducea o viață dezordonată. A ajuns să aibă probleme serioase de sănătate din cauza condițiilor din locuință. Sursa foto: life.com
ADVERTISEMENT

Actrița faimoasă care trăia în mare mizerie. S-a îmbolnăvit grav din acest motiv. A dus o existență fabuloasă, fiind mereu îmbrăcată în pas cu moda și pasionată de bijuterii și diamante, însă în interiorul casei lucrurile stăteau altfel.

Vedeta celebră care ducea o viață dezordonată. A ajuns să aibă probleme serioase de sănătate din cauza condițiilor din locuință

Vedeta celebră care ducea o viață dezordonată. A ajuns să aibă probleme serioase de sănătate din cauza condițiilor din locuință și a numeroaselor animale care trăiau cu ea și cu care dormea în pat în fiecare noapte.

ADVERTISEMENT

Liz Taylor a avut mereu o slăbiciune pentru cadouri și mai ales, pentru accesorii pe care le primea adesea de la partenerii de viață. De asemenea, adora câinii și pisicile care ajunseseră să îi invadeze casa în care stătea cu cel de-al patrulea soț, Eddie Fisher.

Din păcate, actrița s-a îmbolnăvit grav din cauza animalelor de companie care lăsau extremente prin tot apartamentul. De acest lucru își amintește Truman Capote care a vizitat-o la un moment dat pe diva hollywoodiană.

ADVERTISEMENT

„Aglomerat cu pisici și căței nedresați și o aglomerare incredibilă de tot felul de obiecte”, spunea Truman Capote la acea vreme, scrie clickpentrufemei.ro. Toată această dezordine a început treptat să afecteze sănătatea lui Liz Taylor.

Liz Taylor și problemele de sănătate

Liz Taylor a ajuns să fie internată The London Clinic, unde a primit un diagnostic deloc surprinzător. Faimoasa artistă a descoperit că suferă de febră de Malta sau bluceloză, care este o boală comună a oamenilor și animalelor.

ADVERTISEMENT

Această afecțiune este cauzată de ingestia de excremente a animalelor. Vedeta a luat boala din cauza mizeriei în care locuia alături de animalele sale de companie cu care dormea în pat. Locuința sa era într-o stare igienică precară.

După ce a stat o perioadă în spital a fost externată, dar a revenit ulterior pentru că suferea de migrene îngrozitoare. La acea vreme făcea parte din distribuția filmului Cleopatra, însă starea de sănătate nu i-a mai permis să se întoarcă pe platouri.

ADVERTISEMENT

În martie 1961 Liz Taylor a făcut o pneumonie severă, care a băgat-o într-o stare comatoasă. Tabloidele credeau că sfârșitul celebrei artiste se apropie, dar nu a fost așa. La finalul lunii actrița a fost externată. Nu a mai jucat în Cleopatra pentru că platoul intrase în demolare.

Pe de altă parte, în timpul mariajului cu cel de-al patrulea soț a jucat în Suddenly, Last Summer și Butterfield 8. Liz Taylor a fost căsătorită de 8 ori. A murit pe 23 martie 2011, spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles unde fusese internată din cauza unei insuficiențe respiratorii.

ADVERTISEMENT
Tags: