Life

Actrița uriașă a României care a albit într-o noapte. Drama care i-a schimbat viața

Actrița uriașă a României care ar fi albit într-o noapte. O dramă i-a schimbat complet viața și i-a produs multă suferință.
19.04.2024 | 16:30
Actrita uriasa a Romaniei care a albit intro noapte Drama care ia schimbat viata
Actrița uriașă a României despre care se spune că a albit într-o noapte. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Actrița uriașă a României care a albit peste noapte, după ce viața sa a fost schimbată de o dramă. Marea doamnă a teatrului românesc a trecut printr-o încercare grea.

Actrița uriașă a României care a albit într-o noapte, după ce a trecut printr-o dramă

Născută pe 11 octombrie 1929, Olga Tudorache a fost una dintre cele mai mari actrițe din România. A jucat în numeroase piese de teatru, dar și filme de-a lungul carierei.

ADVERTISEMENT

În plan personal, Olga Tudorache s-a căsătorit cu Cristea Avram, unul dintre cei mai îndrăgiți actori români. Cei doi erau foarte îndrăgostiți și au ajuns să-și unească destinele atunci când actrița avea 31 de ani.

După ce s-a căsătorit cu Cristea Avram, dar și după ce a venit pe lume fiul celor doi, Alexandru, actrița era mai fericită ca oricând, după cum povesteau colegii ei de breaslă. Actrița spunea, despre fiul ei, că este “cel mai mare succes” din viața sa.

ADVERTISEMENT

“Cel mai mare succes din viaţa mea, cel mai bun lucru pe care l-am făcut în viaţa mea este băiatul meu, pe care l-am avut cu actorul Cristea Avram. Şi aici am avut noroc.

Eu nici ­n-am ştiut când a trecut prin şcoală şi el a fost mereu şef de promoţie. Sunt minunaţi amândoi, şi el, şi nepotul meu, fiul lui… Succesele cele mai mari le-am avut în viaţă, nu pe scenă”, a povestit regretata actriță despre fiul său, în cadrul unui interviu din anul 2000.

ADVERTISEMENT

Din păcate, mariajul celor doi a durat doar șanse ani, până în 1966, atunci când actrița a fost părăsită. După despărțire, Cristea Avram a plecat în Franța cu actrița Marina Vlady, care se afla atunci în România pentru a filma “Steaua fără nume”, film realizat după opera scriitorului Mihail Sebastian.

Actrița purta, pe scenă, peruci pentru a-și ascunde părul, care era foarte bogat. Motivul pentru care ar fi făcut acest lucru ar fi faptul că albise peste noapte, după ce soțul ei a părăsit-o.

ADVERTISEMENT

Cu toate că ascundea o mare suferință în sufletul ei, actrița nu vorbea despre viața personală. Apropiații știau, însă, câtă durere se ascundea în sufletul său.

Olga Tudorache
Olga Tudorache, una dintre cele mai mari actrițe din România. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik

Olga Tudorache, una dintre cele mai mari actrițe din România

Olga Tudorache a absolvit Institutul de Teatru și a intrat în echipa Teatrului Tineretului din București în 1951. A jucat în cadrul acestuia până în 1966, atunci când instituția a fuzionat cu Teatrul Nottara.

La puțin timp după ce a fost părăsită de Cristea Avram, Olga Tudorache a jucat doar pe scenă. Aceasta nu a mai filmat timp de câțiva ani, până în 1970.

De atunci și până în 1978, actrița a jucat la Teatrul Mic și la Teatrul Național din București. În 1976, actrița a devenit cinferențial universitar la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L.Caragiale”, la catedra de actorie.

A devenit progresor în 1990 și a pregătit actori până în 1997. În 2000, actrița s-a retras din învățământ, după ce a pregătit șase promoții de actori.

ADVERTISEMENT
Tags: