News

Acuzații grave ale sindicaliștilor de la Metrorex: o călătorie cu metroul ar putea ajunge la 50 de lei

11.05.2021 | 17:09
Acuzatii grave ale sindicalistilor de la Metrorex o calatorie cu metroul ar putea ajunge la 50 de lei
ADVERTISEMENT

Sindicaliștii de la Metrorex fac noi acuzații grave la adresa ministrului Cătălin Drulă, spunând că acesta vrea să bage compania în insolvență.

Este un adevărat scandal între Liderul Sindicatului Liber din Metrou, Ion Rădoi și conducerea Ministerului Transporturilor. Șeful sindicaliștilor a făcut mai multe acuzații grave, marți, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Ion Rădoi este convins că actualul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă își dorește ca Metrorex să intre în insolvență. În acest caz spune el s-ar face un profit uriaș.

“Cel mai important punct este cel referitor la insolvența acestei activități a metroului pentru a nu fi rentabil. În toată lumea metroul este subvenționat, dar s-au trezit câțiva, cei care sunt acum la coordonarea metroului sau a Ministerului Transporturilor să facă metroul rentabil. aștept și eu această minune”, a spus Ion Rădoi, în cadrul conferinței de presă.

ADVERTISEMENT

O călătorie cu metroul ar putea ajunge 50 de lei

Liderul Sindicatului Liber din Metrou susține că în acest moment există un deficit de personal. Și chiar în aceste condiții se dorește disponibilizarea a 1600 de persoane și scumpirea biletului.

Acest conflict ar putea să-i coste pe călători destul de scump. În acest moment o cartelă cu două călătorii costă 5 lei, dar sindicaliștii susțin că aceasta s-ar putea scumpi în viitorul apropiat de 10 ori și ar ajunge să coste 50 de lei.

ADVERTISEMENT

Ion Rădoi spune că nici sistemele de metrou din orașe mari precum Londra, Paris sau New York nu aduc niciun profit.

“Metroul din Londra are cel mai mare tarif și tot nu au reușit să-l facă rentabil. Au venit domnul Drulă și alții și vor să-l facă rentabil. Păi ca să facă așa ceva trebuie să ducă tariful la 50 de lei. Este un mare risc ceea ce fac ei, cu cele zece stații și două depouri date în folosință, pe Magistrala 5″, a mai spus Ion Rădoi.

ADVERTISEMENT

Nu în urmă cu mult timp directorul actual declara că metroul din București va deveni rentabil în maximum 2 ani. Rădoi a dezvăluit în cadrul conferinței de presă că există persoane din cadrul Federației Europene a Transporturilor, care urmăresc toate aceste discuții și care nu sunt de acord cu situația din București.

 Drulă: “Metrorex se îndreaptă spre insolvență”

Într-un interviu acordat recent, ministrul Cătălin Drulă spunea că situația de la Metrorex este foarte gravă. Potrivit acestuia, compania de transport suburban a crescut anul trecut salariile, dar a uitat să plătească dările către stat. Ministrul susține că există un surplus de personal, și acest lucru trebuie reglat cât mai repede. Doar așa compania ar putea deveni rentabilă.

O soluție ar putea fi transferarea companiei de la Ministerul Transporturilor către Primăria Capitalei, însă acest lucru nu se poate realiza deocamdată.

Acest lucru se poate face în maximum 5 ani, dar numai dacă bugetul Primăriei va fi echilibrat și dacă Metrorex va deveni eficientă.

ADVERTISEMENT