Sport

Acuze de rasism în preliminariile Ligii Campionilor, la Sparta Praga – AS Monaco. Jocul a fost întrerupt. Video

Aurelien Tchouameni a deschis scorul la Praga, iar apoi s-a plâns la arbitru că fanii cehi i-au strigat insulte rasiale.
03.08.2021 | 21:38
Acuze de rasism in preliminariile Ligii Campionilor la Sparta Praga  AS Monaco Jocul a fost intrerupt Video
ADVERTISEMENT

Sparta Praga – AS Monaco este una dintre cele mai tari partide programate marţi, în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Francezii, care porneau ca favoriţi, au deschis scorul în minutul 37.

Aurelien Tchouameni a înscris cu o lovitură de cap, din centrarea lui Aleksandr Golovin, venită din corner. Mijlocaşul francez, 21 de ani, care are şi origine cameruniană, a fost furios după golul marcat.

ADVERTISEMENT

Acuze de rasism în preliminariile Ligii Campionilor. Aurelien Tchouameni s-a plâns la arbitrul Michael Oliver

S-a dus la centralul partidei, englezul Michael Oliver, şi a reclamat că unii fani cehi i-ar fi strigat insulte rasiale. Partida a fost oprită câteva minute, iar tensiunea în arenă a crescut pe finalul primei reprize.

Aurelien Tchouameni a rămas pe teren şi în repriza a doua, în care nu au mai fost probleme la fel de mari. Jocul nu a mai fost întrerupt.

ADVERTISEMENT

După reclamația făcută de jucătorii lui AS Monaco, UEFA va deschide cu siguranţă o investigaţie. Aurelien Tchouameni şi o parte dintre colegii săi i-au cerut arbitrului să treacă în raport incidentele de după gol.

Aurelien Tchouameni, unul dintre cei mai bine cotaţi fotbalişti din Ligue 1. Este dorit în Premier League de Chelsea

Aurelien Tchouameni a marcat chiar la poarta care se află galeria celor de la Sparta Praga, iar apoi a trecut prin faţa fanilor furioşi. Au fost şi câteva obiecte aruncate spre jucătorii celor de la AS Monaco.

ADVERTISEMENT

Tchoumeni este printre cei mai bine cotați jucători ai celor de la AS Monaco, mai multe cluburi importante din Europa se luptă pentru transferul său.

Chelsea este considerată mare favorită pentru achiziţionarea lui Aurelien Tchouameni, cotat de Transfermarkt.de la 30 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Au fost probleme şi pentru rivala Spartei, Slavia Praga. Ondrej Kudela, suspendare de 10 etape!

Câştigătoarea dintre Slavia Praga şi AS Monaco va juca în faza play-off a Ligii Campionilor cu învingătoarea din partida Genk – Şahtar Doneţk.

Şi Slavia Praga, rivala celor de la Sparta, a fost implicată într-un scandal de rasism în cupele europene. În ediţia precedentă a Europa League, Ondrej Kudela a fost acuzat că i-ar fi adresat insulte rasiale lui Glen Kamara.

Fotbalistul lui Glasgow Rangers s-a răzbunat la vestiare şi l-a lovit pe Kudela. În cele din urmă, UEFA a dictat o suspendare de 10 etape pentru fotbalistul ceh, în vreme ce Kamara a scăpat cu doar trei etape de suspendare.

 

ADVERTISEMENT