Sport

Acuze grave după retragerea lui Robert Glință din activitate: ”A fost prins dopat!”

Robert Glință a surprins pe toată lumea cu anunțul privind retragerea sa din activitate, iar jurnalistul Victor Ciutacu a lansat o acuzație gravă.
18.01.2023 | 14:42
Acuze grave dupa retragerea lui Robert Glinta din activitate A fost prins dopat
Robert Glință a surprins pe toată lumea cu anunțul privind retragerea sa din activitate, iar jurnalistul Victor Ciutacu a lansat o acuzație gravă. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Medaliat cu aur la Campionatele Europene din 2020 de la Budapesta, înotătorul a decis să-și încheie cariera la doar 25 de ani.

Retragerea lui Robert Glință, motiv de acuze

Tocmai această retragere neașteptată l-a făcut pe Victor Ciutacu să lanseze o ipoteză șocantă. Că există posibilitatea ca sportivul român să fi fost prins dopat. Jurnalistul acuză presa din România că nu s-a întrebat de unde vine decizia surprinzătoare a sportivului.

ADVERTISEMENT

”Un sportiv de 25 ani, înotător, multiplu medaliat în competiții de anvergură internațională, al doilea ca valoare din România, anunță brusc că se retrage. Printr-un mesaj în engleză, ca Halep la necaz, cu explicația simplă că trebuie să se ocupe și de sănătate.

Atât și nimic mai mult, iar presa noastră, cu precădere aia de specialitate, ia act, traduce în română mesajul, ridică o sprânceană a mirare de serviciu și trece mai departe. Niciun de ce scormonitor. Băi, suntem sănătoși la cap?

ADVERTISEMENT

Glință are 25 de ani, nu 45! La vârsta lui, Thorpe și Phelps se băteau cu sutimile de secundă, luau medalii cu sacul și băteau în serie recorduri mondiale. Al nostru zice că gata și noi nici măcar nu ne întrebăm convingător care-i motivul”, a scris Ciutacu, pe contul de Facebook.

Ciutacu pune tunurile și pe David Popovici

”Are – Doamne ferește! – vreo boală incurabilă, vreun beteșug greu tratabil care-l împiedică să mai facă performanță? Cu excepția unei glezne cât genunchiul, pozată și postată de maică-sa pe facebook acum vreo lună și ceva, afecțiune curentă în sportul de performanță, nimic. E depresiv și vrea să iasă din bula bazinelor? Habar n-avem, dar nici nu întrebăm.

ADVERTISEMENT

A fost prins dopat și se lasă el înainte să-i vină rușinea ca marii campioane a tenisului? Nimeni nu suflă un cuvințel. I-a dăunat mazărea la pungă din reclamele TV? Nici asta nu știm, însă nu ne străduim să aflăm.

Până și partenerul lui de spoturi publicitare și de antrenament, Delfinul de Aur Popovici, altfel activ rău în rețelele sociale, tace ca un pește. În afară de mine, se mai miră cineva?”, a continuat jurnalistul.

ADVERTISEMENT

Locul 8 la Jocurile Olimpice de la Tokyo la 100 de metri spate, Robert Glință a povestit într-un amplu interviu pentru FANATIK cât de greu i-a fost să atingă performanța, precizând că în România este foarte greu pentru că trebuie să reușești pe cont propriu.

ADVERTISEMENT