Life

Adevărata poveste a lui Suleiman Magnificul. Decizia incredibilă pe care a luat-o în timp ce conducea Imperiul Otoman

Adevărata poveste a lui Suleiman Magnificul. Ce decizie a luat sultanul în vremea când era conducătorul Imperiului Otoman.
04.10.2022 | 16:12
Adevarata poveste a lui Suleiman Magnificul Decizia incredibila pe care a luato in timp ce conducea Imperiul Otoman
Adevărata poveste a lui Suleiman Magnificul. Decizia sa ambițioasă pentru imperiu. foto: Istanbul Clues
ADVERTISEMENT

Suleiman Magnificul este unul dintre cei mai faimoși conducători turci, despre care s-a povestit mult și s-au făcut inclusiv filme. Iată care este adevărata povestea a sultanului!

Adevărata poveste a lui Suleiman Magnificul. Decizia sa ambițioasă pentru imperiu

Suleiman Magnificul a fost fiul unui mare sultan otoman, pe nume Selim I, iar la vârsta de doar 17 ani acestuia au fost recunoscute calitățile de conducător și a fost numit guvernatorul a două provincii otomane.

ADVERTISEMENT

După ce tatăl său a murit, Suleiman a urcat pe tron, devenind al 10-lea sultan otoman și unul dintre cei mai longevivi, ocupând acest tron pentru 46 de ani.

Ceea ce a dorit Suleiman Magnificul să realizeze încă de la venirea sa pe tron a fost să creeze un imperiu mondial care să pornească de la est și să cuprindă chiar și vestul.

ADVERTISEMENT

Pentru visul său, Suleiman Magnificul a început campanii de cucerire simultane, nu pe un singur continent, ci pe trei continente, anume Europa, Asia și Africa.

Suleiman, un nou sistem al taxelor în imperiu. A decis protejarea evreilor

Suleiman a dat legi care au revoluționat viețile oamenilor inclusiv în domeniile social, economic, financiar și chiar juridic, iar legile nu au fost respectate doar pe timpul domniei sale, ci mult timp după aceea.

ADVERTISEMENT

Suleiman a reformat sistemul fiscal din Imperiul Otoman și a pus în aplicare un sistem transparent prin care oamenii plăteau în funcție de venitul propriu și nu erau exceptați nici cetățeni otomani de rang înalt, la fel ca și simplii țărani.

Suleiman Magnificul a fost un adevărat intelectual care vorbea cinci limbi și îi iubea pe artiști astfel că i-a refugiat pe mulți filozofi, dar și alți pasionați de artă.

ADVERTISEMENT

Sultanul Suleiman a luat decizia de a proteja comunitățile evreiești, spre deosebire de mulți contemporani ai săi sau conducători.

Mai mult decât atât, în 1550 acesta a introdus un mandat regal prin care toate calomniile împotriva evreilor erau denunțate. Inclusiv un om de bază al sultanului, medicul său, era de origine evreiască.

Suleiman Magnificul a reușit să cucerească Rhodos și Regatul Ungar și a mărit Imperiul pe care îl iubea atât de mult.

Un lucru care l-a făcut cu adevărat controversat pe Suleiman Magnificul a fost căsătoria lui cu Roxelana, o sclavă din haremul său care l-a cucerit iremediabil.

Suleyman a murit după 46 de ani de domnie, chiar pe câmpul de luptă, iar fiul său Selim al II-lea a dus mai departe succesul tatălui său.

ADVERTISEMENT