Life

Adevăratul motiv pentru care blatul se lasă atunci când este scos din cuptor. Greșeala pe care toate gospodinele o fac

Secretul pe care orice gospodină trebuie să îl știe înainte de sărbători. Ce trebuie să faci pentru ca blatul să nu se mai lase după coacere
19.12.2023 | 17:55
Adevaratul motiv pentru care blatul se lasa atunci cand este scos din cuptor Greseala pe care toate gospodinele o fac
De ce se lasă blatul imediat cum l-ai scos din cuptor Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Doar câteva zile le mai despart pe gospodine de febra din bucătărie. Aproape că nu este masă de Crăciun sau de Revelion pe care să nu fie puse prăjituri. Dacă optezi să le faci în casă, iată secretul pentru un blat moale și pufos.

Secretul unui blat pufos, chiar și după ce a fost scos din cuptor

De cele mai multe ori, coacerea unui aluat în casă poate fi o bătaie de cap. Nu este deloc ușor să te asiguri că aceste crește suficient de mult și că este moale și pufos.

ADVERTISEMENT

Pentru multe gospodine, testul de foc este dat de textura blatului după ce a fost scos din cuptor. În majoritatea cazurilor, acesta se lasă imediat cum a fost pus pe masă și nu mai seamănă deloc cu cel din cuptor.

Nu multe gospodine cunosc principala greșeală care duce la lăsarea blatului. În acest fel, se strică toate torturile și toate prăjiturile pe bază de blat pufos.

ADVERTISEMENT

Principala greșeală este dată de timpul de coacere. De cele mai multe ori, din grabă, multe gospodine scot blatul mult mai repede decât ar trebui de la cuptor. Astfel, compoziția interioară se modifică instant.

Greșelile care fac ca blatul să se lase în doar câteva minute

Pentru a te asigura că blatul este copt în totalitate, tot ce trebuie să faci este să îl supui testului cu scobitoare. Uneori, acesta este mult mai recomandat decât să aștepți exact timpul de coacere indicat în rețetă.

ADVERTISEMENT

Tot gospodinele nerăbdătoare sunt cele care strică blatul prin deschiderea ușii de la cuptor mult prea devreme. Nu este deloc indicat ca aerul rece să ia contact cu blatul, mai ales când este în plină coacere.

De asemenea, foarte important este ca blatul să nu fie scos imediat din cuptor. Întotdeauna va exista o diferență de temperatură de câteva grade care își va pune amprenta asupra blatului de prăjitură.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv care poate dăuna blatului și îl poate face să se lase în câteva minute este umiditatea în exces. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai preîncălzit corespunzător cuptorul.

De asemenea, trebuie să verifici ca nu cumva să existe umiditate în jurul blatului în timp ce se coace. O poți face simplu, uitându-te cu atenție să nu existe vapori în cuptor.

ADVERTISEMENT