Sport

Adevăratul motiv pentru care Chiricheș a rămas să facă alergări la finalul meciului cu Farul. Exclusiv

Vlad Chiricheș a surprins pe toată lumea cu faptul că a rămas să facă alergări după jocul Farul - FCSB 0-1, iar FANATIK a aflat motivul pentru care a făcut asta.
02.04.2024 | 21:10
Adevaratul motiv pentru care Chiriches a ramas sa faca alergari la finalul meciului cu Farul Exclusiv
Vlad Chiricheș a surprins pe toată lumea cu faptul că a rămas să facă alergări după jocul Farul - FCSB 0-1, iar FANATIK a aflat motivul pentru care a făcut asta. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Aflat la prima sa partidă după o pauză de 7 luni cauzată de o accidentare, fundașul central în vârstă de 34 de ani a rămas pe gazon după victoria cu Farul și a făcut alergări timp de 20 de minute.

Thomas Neubert, motivul pentru care Vlad Chiricheș a făcut alergări după duelul cu Farul

Gestul neașteptat al lui Vlad Chiricheș a fost apreciat de oamenii de fotbal din România, iar FANATIK a aflat adevăratul motiv. În spatele seriei de alergări ale jucătorului de la FCSB s-a aflat preparatorul fizic Thomas Neubert.

ADVERTISEMENT

Fundașul central, care speră să prindă pe ultima sută de metri lotul naționalei României pentru Euro 2024, a continuat să alerge încă 20 de minute după întâlnirea cu Farul, la cererea lui Neubert.

Din informațiile FANATIK, preparatorul fizic al FCSB a observat în monitorizarea Catapult că jucătorul nu și-a făcut parametrii specifici unui fundaș central, ca volum de efort. Deși s-a descurcat ca prestație, el a fost sub ritmul jocului și nu s-a încadrat în efortul optim.

ADVERTISEMENT

FANATIK a mai aflat că Neubert a vrut ca Vlad Chiricheș să bifeze aceste alergări ca să completeze parametrii. Au fost 20 de minute în care jucătorul a alternat un ritm 2/4, de anduranță, cu momente de sprint.

Cum a jucat Chiricheș la primul meci după o pauză de 7 luni

Mihai Stoichiță a fost impresionat de ceea ce a făcut fundașul FCSB la finalul meciului cu Farul. Oficialul FRF a susținut la FANATIK SUPERLIGA că după o partidă foarte bună făcută la Ovidiu, Chiricheș a dat dovadă de profesionalism, determinare și a fost un exemplu pentru ceilalți colegi.

ADVERTISEMENT

Directorul Comisiei Tehnice de la Federația Română de Fotbal a fost de părere că fundașul central de la FCSB a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren și că a reușit să mențină echilibrul echipei pe tot parcursul meciului.

Revenit în iarbă după o pauză de 7 luni, Chiricheș a încercat să joace cât mai simplu încă din debutul meciului disputat pe terenul constănțenilor. El a avut un procentaj de pase de peste 93%, reușind 40 de pase precise din cele 43 încercate.

ADVERTISEMENT

Intervențiile sale au risipit de multe ori pericolul din preajma careului lui FCSB, iar per total a fost o prestație foarte solidă. Mai ales dacă ținem cont că e primul său meci după o lungă perioadă.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 3,50 este cota pentru „x solist” la meciul FCSB - Universitatea Craiova