News

Adevăratul motiv pentru care Zelenski nu vorbește în Parlamentul României. Surpriza pregătită de Șoșoacă. Video

Volodimir Zelenski a explicat, la conferința de presă comună cu Klaus Iohannis, de ce nu va vorbi în Parlament. Senatoarea Șoșoacă îi pregătise o surpriză.
10.10.2023 | 16:17
Adevaratul motiv pentru care Zelenski nu vorbeste in Parlamentul Romaniei Surpriza pregatita de Sosoaca Video
De ce nu va mai vorbi, de fapt, Volodimir Zelenski în Parlament. Surpriza pregătită de Diana Șoșoacă. Sursa foto: captură presidency / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La conferința de presă comună alături de Klaus Iohannis, Volodimir Zelenski a dezvăluit adevăratul motiv pentru care nu vorbește în Parlamentul României, așa cum era anunțat inițial în program. Între timp, senatoarea Diana Șoșoacă îi pregătise o surpriză liderului de la Kiev.

De ce nu va mai vorbi, de fapt, Volodimir Zelenski în Parlament, surpriza pregătită de Diana Șoșoacă

Marți, la ora prânzului, în spațiul public intern a apărut informația conform căreia președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a anulat discursul pe care urma să-l susțină în Parlamentul României. Adresarea sa din Legislativ a dispărut din programul oficial al ședinței Camerelor reunite ale Parlamentului.

ADVERTISEMENT

La conferința de presă susținută la Cotroceni, cei doi șefi de stat au fost întrebați despre acest subiect. Într-o primă fază, un jurnalist l-a întrebat pe Klaus Iohannis care este motivul pentru care discursul liderului de la Kiev în Parlament a fost anulat. Acesta a explicat că ”agenda preşedintelui Zelenski a fost negociată între cele două delegaţii şi comunicată public. Atât pot să spun la asta”.

Aproape instantaneu, Zelenski l-a întrebat pe jurnalist de nu l-a chestionat pe el şi l-a întrebat pe Iohannis. ”De ce nu m-aţi întrebat pe mine despre Parlament. Aţi vorbit cu preşedintele Iohannis despre mine. De ce nu m-aţi întrebat pe mine”, a afirmat liderul de la Kiev.

ADVERTISEMENT

Apoi a explicat adevăratul motiv al anulării discursului. ”Cred că înţelegeţi că nu am o problemă cu discursurile, în orice ţară, cu tot respectul meu. Desigur am venit să îi vizitez pe români şi să vorbesc chestiuni strategice cu preşedintele Iohannis.

De asemenea, să mă întâlnesc cu premierul şi cu şefii celor două Camere, dar nu am pregătit niciun discurs, cu tot respectul. Nu sunt pregătit să o fac. Dar data viitoare, vă asigur că voi veni şi voi susţine un discurs, cu toată plăcerea”, a punctat Zelenski.

ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă, circ în Parlament. Mesajul ei pentru Zelenski

În așteptarea discursului lui Zelenski, Diana Șoșoacă a apărut pe holurile Parlamentului cu o surpriză pentru liderul de la Kiev. Senatoarea a dus harta României Mari în Parlament și a spus că ”Zelenski nu are ce căuta să pângărească pământul României”.

Aceasta este harta adevărată a României, cu teritoriile furate de către Ucraina. Return our territory, mister Zelenski (n.r. returnați-ne teritoriul, domnule Zelenski, în limba engleză)”, a spus Diana Șoșoacă.

ADVERTISEMENT


Inițial, voci parlamentare citate de news.ro au afirmat că intervenția președintelui ucrainean a fost anulată, motivul ținând de ”eventuale perturbări ale discursului”. Încă de când s-a aflat despre vizita în România a lui Zelenski, senatoarea Diana Șoșoacă a lansat cuvinte dure și amenințări față de acesta.

ADVERTISEMENT