Life

Adevărul despre premiul de la Chefi la cuțite! Câștigătorul poate rămâne fără bani. Ce ascunde Antena 1

Premiul de la Chefi la cuțite este de 30.000 de euro, însă, banii s-ar putea să nu ajungă în contul marelui câștigător! Vă spunem de ce!
18.05.2023 | 15:30
Adevarul despre premiul de la Chefi la cutite Castigatorul poate ramane fara bani Ce ascunde Antena 1
Chefi la cuțite, emisiune prezentată de Gina Pistol.
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat adevărul despre marele premiu de la Chefi la cuțite! Potrivit regulamentului, câștigătorul show-ului culinar s-ar putea să nu se aleagă cu cei 30.000 de euro. Noi vă explicăm cum ar fi posibil așa ceva.

Adevărul despre marele premiu de la Chefi la cuțite

Regulamentul privind modul în care se acordă marele premiu, mult-râvnita sumă de 30.000 de euro, prevede câteva aspecte care au scăpat din vedere fanilor emisiunii. Și, cel mai probabil, și din atenția concurenților care se visează în marea finală.

ADVERTISEMENT

Premiul, așa cum am precizat mai sus și știe toată lumea, în valoare brută, este de 30.000 de euro. Acesta se impozitează ca orice alt câștig obținut din concursuri. La final, se ajunge undeva la 27.000 de euro.

Doar că… aici apare o surpriză! Premiul acordat de către Antena TV Group sau de către sponsor poate fi unul în bani sau în produse ori servicii! Ce fel de produse și servicii? Asta stabilesc producătorii. Poate fi vorba, așadar, de la tigăi până la pungi de broccoli, ceapă sau roșii… sau orice altceva, în funcție de imaginație.

ADVERTISEMENT

Uite banii, nu-s banii!

„Premiul va fi acordat în bani și/ sau produse/servicii. Valoarea totală cumulată a acestora este cea menționată (30.000 de euro). Proporția dintre valoarea acordată în bani și/ sau produse urmează a fi stabilită în mod unilateral și discreționar de producător”, se arată în regulamentul de la Chefi la cuțite pe care foarte puțini l-au spicuit.

Cu alte cuvinte, concurentul câștigător de la Chefi la cuțite ar putea să se aleagă, la finalul show-ului inclusiv cu electrocasnice în valoare de 30.000 de euro.

ADVERTISEMENT

„Premiul va fi înmânat de către Antena TV Group SA (n.r.: sau sponsor) în termen de maximum 90 de zile de la data difuzării ultimei ediții a concursului. Plata premiului se va efectua în lei, la cursul de schimb valutar comunicat de BNR în ziua efecutării plății”, se mai arată în regulament.

Cine a câștigat până acum Chefi la cuțite

De asemenea, cuantumul aferent acestui premiu în produse va fi comunicat în scris de către producătorul/ producătorii emisiunii în termn de 10 zile de la data difuzării finalei show-ului. „Orice alte obligații de natură fiscală sau de orice altă natură, în legătură cu premiile câștigate, sunt în sarcina exclusivă a concurentului”, se mai arată în documentul Antenei 1.

ADVERTISEMENT

Chefi la cuțite este unul din cele mai longevive show-uri de la Antena 1. Emisiunea se află la cel de-al 11-lea sezon și a lansat, de-a lungul edițiilor, o serie de vedete. Personajele s-au remarcat nu doar pentru talentul de care au dat dovadă în bucătărie.

Din cele 10 ediții difuzate până acum, concurenții din echipa lui Sorin Bontea au câștigat de cele mai multe ori. E vorba de Cristi Șerb (sezonul 1), Andrei Cristian Olteanu (sezonul 4), Mihai Munteanu (sezonul 6), Ionuț Belei (sezonul 8) și Florica Boboi (sezonul 10).

Cătălin Scărlătescu și-a adjudecat victoria în sezoanele 3, 7 și 9. Învingătorii lui Cătălin au fost Gianny Bănuță, Alexandru Comerzan și Narcisa Birjaru. Florin Dumitrescu a câștigat doar de două ori cu Cristian Voicu (sezonul 2) și Bogdan Vandici (sezonul 5).

Ediția cu numărul 11, cea care rulează acum pe micile ecrane, a doborât concurența, în audiențe. Concursul culinar e mai urmărit decât Survivor România. Reality-showul este difuzat pe același tronson orar, în primele zile a săptămânii, de către PRO TV.

 

 

 

 

ADVERTISEMENT