Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Adevărul despre scandalul din Giulești: „Ce mesaj transmite bannerul?” / „A fost abuz!”

Scandalul fanilor de la Rapid - Dinamo 4-0 a fost pus sub lupă la Fanatik SuperLiga. Fanii „câinilor” au plecat de la derby după ce Jandarmeria le-a interzis scenografia.
03.09.2023 | 14:12
Adevarul despre scandalul din Giulesti Ce mesaj transmite bannerul  A fost abuz
Adevărul despre scandalul din Giulești: „Ce mesaj transmite bannerul?” / „A fost abuz!” FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid a demolat-o pe Dinamo în primul derby al etapei a 8-a din SuperLIga. Giuleșteni s-au impus pe teren cu 4-0, dar în tribune a fost scandal mare. Câțiva suporteri ai gazdelor s-au bătut între ei, în timp ce ultrașii „câinilor” au părăsit stadionul în semn de protest.

Scandalul din Giulești, pus sub lupă la Fanatik SuperLiga: „Sunt și milionari care au vândut fier”

Robert Niță, care a văzut derby-ul din Giulești alături de Alessandro Boglione, propietarul Kappa, sponsorul tehnic al Rapidului, a comentat ceea ce s-a întâmplat cu fanii dinamoviști.

ADVERTISEMENT

„(n.r. – Ce ați avut cu galeria dinamovistă?) Am înțeles că a fost vorba de o coregrafie, o pânză d-aia pe care era scris nu știu ce, de mari dimensiuni, iar Jandarmeria nu a permis accesul. Eu am ajuns la stadion cu o oră și zece minute înainte de startul partidei și erau deja 100 de suporteri dinamoviști în spațiul rezervat oaspeților. Continuau să intre.

La un momentdat au intrat cred că vreo 200-300 de suporteri. Au fost niște scandări la astfel de derby-uri și ușor, ușor au început să se împuțineze. Am întrebat, am înțeles că a fost vorba despre un mesaj, uite-l, ‘Atrageți permanent al 26-lea element’. Al 26-lea element este fierul. Până la urmă sunt și milionari care au vândut fier. Eu nu văd mesajul ăsta ca fiind rasist.

ADVERTISEMENT

Sunt abuzuri, e clar. Mie mi-ar fi plăcut ca suporter, ca participant la meci, să fie galeria lui Dinamo. Să afișeze scenografia aia. Să scandeze. E meci, spectacol. Nu e spectacolul complet. Lasă-i 2-3 sute să intre să afișeze bannerul ăla.

Ei (n.r. – Jandarmeria) au motivat că bannerul ăla de mari dimensiuni, dacă ia foc, la dimensiunile pe care le-am văzut și noi, punea în pericol integritatea spectatorilor. Aici sunt de acord. Puteau să le impună să lase la intrare bannerul și să își susțină echipa fără scenografie”, a declarat Robert Niță, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

„Un abuz din partea conducerii Rapidului”

Editorialistul FANATIK, Daniel Șendre, dă vina pe conducerea Rapidului pentru faptul că fanii lui Dinamo nu au asistat de pe stadion la derby-ul bucureștean din etapa a 8-a a SuperLigii.

„A fost un abuz. Absolut, nu trebuie să ne ferim din cuvinte. Nu îmi amintesc ca pe un stadion din România să fie respinsă o scenografie. Se vorbește foarte mult despre rasist, însă instituțiile, organizațiile, care aveau putere de de decizie în această speță nu au pomenit așa ceva.

ADVERTISEMENT

Jandarmeria Română, la 5 minute după începerea meciului, s-a extras din această problemă. A remis un comunicat în care a explicat motivele. Faptul că Rapid a motivat că din cauza dimensiunii prea mari a bannerului, venit și pe fondul unui show pirotehnic care ar fi trebuit să aibă loc nu pot să își asume așa ceva. Deci din motive de siguranță a fost respins de conducătorii din Giulești, lucru confirmat de Jandarmeria Română, care s-a extras rapid din această problemă.

Înțeleg și motivația. A vrut să spună noi nu suntem parte a spectacolului, nu noi l-am stricat, organizatorul, dublat de FRF, de observator, pe motive de siguranță au respins scenografia, motiv pentru care galeria oaspete a ales să părăsească stadionul. Un abuz și o lipsă de fair-play extraordinar”, a declarat Daniel Șendre, la FANATIK SUPERLIGA.

În dezbatare a intervenit și Andrei Vochin, care contestat bannerul pe care voiau să îl afișeze „câinii”. „Ce vrea să spună mesajul ăla să înțelegem și noi?! Eu n-am suficientă inteligență și te întreb ce înseamnă. Fierul poate să fie că dacă îți ia analiza de sânge ai nevoie de mai mult fier ca să fii ok medical. Ce înseamnă ‘Atrageți permanent al 26-lea element’?”.

„Andrei, înseamnă că trăim într-o țară liberă, iar suporterii au voie să afișeze ce mesa vor ei în tribune”, a răspuns Șendre. „Nu orice mesaj Daniel, ești într-o mare eroare”, a intervenit Niță.  „Robert, al tău club, Rapid, n-a considerat acest mesaj rasist. Jandarmeria nu considerat mesajul rasist”, a adăugat Șendre.

„La ce se referă bannerul? Că ăștia de la Rapid au mult fier? La ce se referă?”, au insistat Vochin și Niță.. „E vorba de un personaj de desene animate. Noi avem o vârstă, mai multe detalii nu pot să vă dau. Al 26-lea element e fierul. Dar în ce fel e ofensator sau rasist?”, a mai spus Daniel Șendre.

FANATIK SUPERLIGA în direct și în exclusivitate pe FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri, de la 10:30. Premiera are loc de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

CEARTA IN DIRECT | ADEVARUL despre SCANDALUL Jandarmerie - GALERIE Dinamo in Giulesti

ADVERTISEMENT