Sport

Adi Mutu, val de critici după ce a fost dat afară de Neftchi: “Așteptările erau diferite”

Adrian Mutu a fost demis de către Neftchi Baku în urma unui parcurs slab în campionat. "Briliantul" nu a confirmat în Azerbaijan, însă rămâne un antrenor bine cotat în Superliga.
29.12.2023 | 18:56
Adi Mutu val de critici dupa ce a fost dat afara de Neftchi Asteptarile erau diferite
Adrian Mutu, val de critici dupa ce a fost demis
ADVERTISEMENT

Așa cum a anunțat FANATIK în exclusivitate, Adrian Mutu, în vârstă de 44 de ani, a fost demis din funcția de antrenor principal al echipei Neftchi Baku, marcând o cotitură în cariera sa ca antrenor. Decizia vine în urma rezultatelor oscilante și a poziției deloc liniștitoare a echipei în clasament.

Adi Mutu, criticat de un fost jucător al lui Neftchi

Fostul portar al lui Neftchi Baku, Huseyn Mahammadov, în vârstă de 49 de ani, s-a lansat într-o critică aspră la adresa lui Adrian Mutu, evidențiind nemulțumirea sa față de evoluția echipei în acest sezon.

ADVERTISEMENT

“Toată lumea se aștepta ca sub comanda lui Mutu Neftchi să emită pretenții la campionat. Dar se pare că nu mai există o asemenea posibilitate.

Conducerea a ascultat ideile lui Mutu, i-a creat și condiții, dar nu a reușit să răspundă conform așteptărilor. Totul este evident. Neftchi are șanse mici să mai câștige campionatul. Reprezentanții clubului au decis să se despartă de Mutu după multe discuții.

ADVERTISEMENT

Mutu a fost un fotbalist celebru, dar ca antrenor i-am văzut munca. V-a dovedit că nu este omul potrivit pentru a face pe Neftchi campioană”, a declarat Huseyn Mahammadov conform publicației azere Sportal.Az.

Adi Mutu ar putea reveni în SuperLiga

“Conducerea lui Neftchi s-a lămurit în privința potențialului său și nu avea de ce să mai aștepte. Așteptările erau diferite. Trebuia să ducă echipa la cel mai bun nivel pentru a se putea bate la campionat. În loc să aștepte, au decis să rezilieze, pentru că părea că Mutu nu va putea îndeplini acest obiectiv, a punctat Huseyn Mahammadov.

ADVERTISEMENT

Rezultatele sub așteptări și poziția Neftchi Baku pe locul 3 din 10 în clasament, la o distanță considerabilă de liderul Qarabag, au dus la un climat tensionat în cadrul clubului.

Neftchi Baku a acumulat 28 de puncte după 18 runde, iar decizia de a-l demite pe Mutu a fost luată după ce echipa sa a ajuns la 13 puncte în spatele formației Qarabag, care domină ierarhia cu 41 de puncte în 18 meciuri.

ADVERTISEMENT

Rămas liber de contract, Adrian Mutu își poate relansa cariera în fotbalul românesc. CFR Cluj este nemulțumită de Andrea Mandorlini, iar o schimbare de antrenor pare inevitabilă. În aceste condiții, numele lui Mutu a fost vehiculat tot mai des în cutea formației din Cluj.

ADVERTISEMENT
Tags: