Sport

Mutu s-a despărțit de Neftci Baku, așa cum a anunțat Fanatik! Azerii au anunțat înlocuitorul. Update

Adrian Mutu pleacă de la Neftci Baku! „Briliantul” s-a întors în România după decesul mamei sale, iar șansele ca el să mai continue în Azerbaidjan sunt aproape nule.
24.12.2023 | 16:33
Mutu sa despartit de Neftci Baku asa cum a anuntat Fanatik Azerii au anuntat inlocuitorul Update
Mutu, out de la Neftci Baku! Ce decizie au luat azerii după ce Adi s-a întors în România. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT
24-12-2023
14:42

Neftci Baku a confirmat oficial despărțirea de Adrian Mutu

Neftci Baku a anunțat pe site-ul oficial încetarea colaborării cu Adrian Mutu. Antrenorul român nu a fost pe bancă la partida cu ultima clasată, Kapaz, disputată duminică. Cu interimarii Alin Chița și Bogdan Pătrașcu pe bancă, Neftci s-a impus cu 2-0. 

“Astăzi, contractul dintre Neftci și Adrian Mutu a fost reziliat în baza acordului reciproc. Neftci îi mulțumește lui Adrian Mutu pentru cooperare și efort, îi urează succes în activitățile viitoare. Totodată, clubul transmite încă o dată sincere condoleanțe lui Adrian Mutu pentru trecerea în neființă a mamei sale.

Neftchi luptă în prezent pentru rezultate înalte în Premier League și Cupă și face apel la toți fanii săi să sprijine și să se rămână aproape în această perioadă”, se arată în comunicatul lui Neftci.

În locul lui Adrian Mutu va fi adus muntenegreanul Miodrag Bozovic, care ultima dată a pregătit-o pe Arsenal Tula, în Rusia. 

Adrian Mutu e istorie la Baku. FANATIK a aflat în exclusivitate că șefii lui Neftci au decis să se despartă de antrenorul în vârstă de 44 de ani. Motivul? Rezultatele proaste înregistrate de „Briliant” în Azerbaijan Premier League.

Adrian Mutu, out de la Neftci Baku! Decizie drastică luată de șefii azeri

Sărbători negre pentru Adrian Mutu. Din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, cel mai bun marcator din istoria naționalei României (35 de goluri, la egalitate cu Hagi) se află în țară pentru înmormântarea mamei sale, Rodica, cea care s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani.

ADVERTISEMENT

După această veste tragică, fostul antrenor al Rapidului rămâne din nou fără echipă. Șefii lui Neftci Baku au decis să se despartă de Mutu, care, în cele cinci luni petrecute în Azerbaidjan nu a avut rezultatele așteptate. După 17 etape, Neftci e pe locul 6, cu 25 de puncte, 13 mai puține decât liderul Qarabag.

Adrian Mutu antrena în Azerbaidjan din iulie 2023, când l-a înlocuit la cârma lui Neftci Baku pe Laurențiu Reghecampf.

ADVERTISEMENT

Cu „Briliantul” pe bancă, fosta campioană, care în sezonul trecut a terminat pe locul 3 și care n-a mai luat titlul din 2021, a înregistrat 9 victorii, 5 remize și 8 înfrângeri în toate competițiile.

Ce obiective a ratat „Briliantul”

Ieșită din lupta la titlu și eliminată încă din preliminarii în Conference League, gruparea din Baku mai e angrenată într-un singur obiectiv, Cupa Azerbaidjanului.

ADVERTISEMENT

Din informațiile obținute în exclusivitate de site-ul nostru, șefii lui Neftci au lăsat deja echipa pe mâinile secunzilor Bogdan Pătrașcu și Alin Chița, urmând să încheie definitiv socotelile cu Mutu.

În vară, când a ajuns pe banca azerilor, Mutu semnase cu Neftci Baku un contract valabil pe două sezoane. Cu „Briliantul” aflat în România, Neftci va juca deja primul meci fără antrenor pe bancă.

ADVERTISEMENT

Duminică, 24 decembrie, de la ora 14:00, cu Pătrașcu și Chița pe bancă, Neftci va da piept cu Kapaz, penultima clasată din Azerbaidjan Premier League.

  • 6 echipe a antrenat până acum Adi Mutu (FC Voluntari, Al Wahda U21, România U21, FC U Craiova, Rapid, Neftci Baku)
ADVERTISEMENT
Tags: