Sport

Tsvetelin Chunchukov rămâne în Ghencea. A prelungit cu CSA Steaua. Update

Steaua continuă să fie foarte activă pe piața transferurilor. După ce Adi Popa a completat lista despărțirilor, Tsvetelin Chunchukov a decis să continue în Ghencea.
04.07.2023 | 16:53
Tsvetelin Chunchukov ramane in Ghencea A prelungit cu CSA Steaua Update
CSA Steaua a anunțat că atacantul bulgar Tsvetelin Chunchukov va continua și în sezonul viitor la echipa antrenată de Daniel Oprița. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
04-07-2023
13:59

Chunchukov rămâne la CSA Steaua

CSA Steaua a anunțat că atacantul bulgar Tsvetelin Chunchukov va continua și în sezonul viitor la echipa antrenată de Daniel Oprița.

”Veste bună pentru fanii roș-albaștri! Tsvetelin Chunchukov rămâne în Ghencea. În vârstă de 28 de ani, atacantul bulgar a ales să evolueze și în sezonul viitor pentru formația noastră. În sezonul 2022-2023, Tsvetelin a marcat opt goluri pentru Steaua, în 24 de apariții în tricoul roș-albastru”, se arată pe pagina de Facebook a militarilor.

 

02-07-2023
06:24

Rober Sierra a semnat cu Steaua

Rober Sierra, mijlocaș spaniol de 27 de ani, va juca la Steaua în sezonul viitor, anunță Gsp. Format la academia celor de la Levante, ibericul a jucat în sezonul trecut la Spartak Varna, în prima ligă din Bulgaria. Ajunsese la bulgari în ianuarie 2023 și a jucat 17 meciuri în campionat, dar Spartak a retrogradat în cele din urmă.

În prima parte a sezonului trecut, Rober Sierra a jucat în Finlanda la Inter Turku. Spaniolul, care evoluează ca mijlocaș defensiv, este cotat la 250.000 de euro, conform Transfermarkt.de.

Adrian Frânculescu (18 ani), David Maftei (18 ani), Mario Topuzov (23 de ani), Alexandru Boiciuc (25 de ani), Daniel Vîrtej (25 de ani), Mihai Dobrescu (30 de ani) și Alexandru Buziuc (29 de ani) sunt ceilalți șapte jucători aduși de Steaua în vară.

30-06-2023
19:32

CSA Steaua a anunțat oficial despărțirea de Adi Popa

La puțin timp după ce Adi Popa a anunțat că pleacă din Ghencea, CSA Steaua a oficializat despărțirea de jucător printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a clubului.

„Mulțumim, Adi Popa!

Clubul Steaua București anunță despărțirea de mijlocașul Adrian Popa. Sosit în Ghencea în urmă cu doi ani, jucătorul în vârstă de 34 de ani a avut o contribuție importantă la rezultatele formației roș-albastre din ultimele sezoane.

Jucător cu o mare experiență, inclusiv cu meciuri în echipa națională, Adrian Popa a bifat 48 de apariții în tricoul Stelei, a marcat 12 goluri și a oferit șase pase decisive.

«A fost o perioadă foarte frumoasă, în care în fiecare an ne-am îndeplinit obiectivele propuse. La Steaua mi-am regăsit pofta de a jucat fotbal și am avut parte de un grup minunat de colegi. Aici m-am simțit mereu ca acasă, dar viața merge înainte. Suporterii să rămână alături de echipă în număr cât mai mare și să o susțină tot timpul», a declarat Adi Popa pentru pagina de Facebook a Clubului Steaua București.

Pentru toate realizările în tricoul roș-albastru, Clubul Steaua București îi mulțumește și îi transmite mult success mai departe. MULȚUMIM, ADI POPA!”, este anunțul făcut de clubul Armatei.

 

Gruparea armatei nu a obținut dreptul de promova în primul eșalon până nu își va schimba forma de organizare, iar mulți dintre jucători au ales să părăsească echipa în această vară.

Adi Popa a plecat de la CSA Steaua

Ultimul dintre cei care și-au anunțat plecarea de la CSA Steaua este veteranul Adi Popa, aflat la echipă din 2021. ”Motoreta” a dezvăluit că nu a ajuns la o înțelegere pentru prelungirea contractului scadent la 1 iulie și este pregătit să negocieze cu alte formații.

ADVERTISEMENT

”Nu voi continua la Steaua! Am discutat cu cei din club cât am fost în cantonament. Mi-am luat bagajele și plec acasă. Nu ne-am înțeles în ceea ce privește termenii noului contract. O să deschid discuțiile cu cei care m-au căutat și pe care i-am respins sau pus în așteptare până pe 30”, a declarat Adi Popa, pentru prosport.ro.

CSA Steaua va petrece al treilea sezon în eșalonul secund. Echipa armatei a încheiat pe locul doi în stagiunea precedentă, dar nu a avut drept de promovare în SuperLiga din cauza formei de organizare, care contravine regulamentelor FRF.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Daniel Opriţa speră ca măcar la finalul stagiunii viitoare să poată obţine drept de promovare în SuperLiga, iar în acest sens, oficialii echipei armatei au început demersurile pentru acest lucru.

CSA Steaua, patru transferuri într-o singură zi

În speranța că în sfârșit va primi drept de promovare, CSA Steaua încearcă să-și facă un lot competitiv pentru a se putea bate la primele locuri și a început să transfere jucători care să înceapă pregătirea cu antrenorul Daniel Oprița.

ADVERTISEMENT

”Militarii” i-au prezentat oficial pe portarul Adrian Frânculescu (18 ani), fundașul dreapta David Maftei (18 ani) și atacanții Mario Topuzov (23 de ani) și Alexandru Boiciuc (25 de ani), ultimul dorit și de rivala Dinamo după ce a reușit promovarea.

”Vreau să obțin promovarea cu această echipă, așa cum am obținut și cu U Cluj. Daniel Oprița mi-a urat mult succes și mi-a spus să obținem lucruri frumoase împreună. Stilul de joc pe care Steaua îl practică este pe stilul meu. Nu am o problemă cu concurența. Voi fi mândru dacă voi juca titular. Dacă nu, îmi voi susține colegii”, a declarat Boiciuc, care a jucat ultima dată la Gloria Buzău.

ADVERTISEMENT

Înainte au mai semnat cu CSA Steaua fundașii Daniel Vîrtej și Mihai Dobrescu și atacantul Alexandru Buziuc. Antrenorul Daniel Oprița a mai anunțat că mijlocașul Valentin Bărbulescu și-a prelungit contractul și va continua în Ghencea.

ADVERTISEMENT