Sport

Adi Vasile, noul selecționer al României! Per Johansson este dorit și el în staff-ul primei reprezentative. Exclusiv

12.01.2021 | 14:18
Adi Vasile noul selectioner al Romaniei Per Johansson este dorit si el in stafful primei reprezentative Exclusiv
ADVERTISEMENT

Adi Vasile este noul selecționer al echipei naționale de handbal feminin. Antrenorul celor de la CSM București a acceptat să preia și conducera naționalei într-un an foarte important în care România va juca în calificări pentru Jocurile Olimpice. 

Din informațiile FANATIK, Adi Vasile îl vrea în staff și pe suedezul Per Johansson, antrenorul celor de la Rostov. Cei doi au colaborat la naționala Muntenegrului în ultimii 3 ani și la CSM București.

ADVERTISEMENT

Contractul lui Bogdan Burcea la prima reprezentativă a României a expirat la data de 31 decembrie, iar propunerea FRH pentru înlocuirea lui este Adrian Vasile, anunță Telekomsport. Cel mai probabil, această propunere va fi validată în Consiliul de Administrație al FRH.

Adi Vasile, noul selecționer al României! Per Johansson, dorit în staff

Astfel, mandatul lui Bogdan Burcea la cârma primei reprezentative ia final după doar un an. Deși a fost numit în ianuarie, noul selecționer a debutat abia pe data de 3 decembrie pe banca naționalei, la primul meci de la Euro, împotriva Germaniei.

ADVERTISEMENT

Naționala României nu a avut niciun meci în picioare până la turneul final și asta s-a văzut. “Tricolorele” au reușit calificarea în grupele principale ale competiției însă acolo nu au reușit să adune niciun punct și au încheiat competiția pe locul 12.

Bogdan Burcea, la final de contract! Ce spunea după Euro 2020

Bogdan Burcea a anunțat la finalul turneului final că indiferent de cine va fi noul selecționer al României, strategia trebuie regândită și echipa trebuie restructurată, spunând că nu va renunța decât dacă i se va cere:

ADVERTISEMENT

“Că vom fi noi, că va fi altcineva la echipa națională, putem oferi niște concluzii corecte despre ceea ce înseamnă handbalul românesc astăzi. Eu, personal, clar nu aș abandona această echipă. Nu mă dau la o parte, dar în orice situație, putem oferi niște concluzii oricărui antrenor va prelua această echipă.

Știm ce trebuie să facem pe viitor. Turneul preolimpic, calificările la Mondiale, trebuie să fie obiective intermediare. Echipa trebuie restructurată, plaja de jucătoare este limitată, obligatoriu trebuie să ne gândim la viitor. Trebuie construită urgent o strategie urgent.

ADVERTISEMENT

Suntem la sfârșit de contract. Poate urma orice. Decizia nu ne aparține nouă. Asta nu mă face să mă gândesc zi și noapte la ce s-ar putea întâmpla. Decizia aparține Federației”, a spus Burcea după Campionatul European.

Adi Vasile va conduce și CSM București și naționala României

Adrian Vasile este antrenorul principal de la CSM București din luna octombrie din anul 2019 când a preluat echipa de la Tomas Ryde. Din anul 2017 a fost la naționala Muntenegrului alături de Per Johansson. Contractul celor doi ar fi urmat să expire după Euro 2020, însă Federația din Muntenegru a hotărât să abordeze turneul final cu alți selecționeri.

Cei doi pot să să colaboreze din nou pe banca primei reprezentative a României. Din informațiile FANATIK, Per Johansson este dorit și el în staff, însă rămâne de văzut dacă antrenorul lui Rostov va veni și de această dată alături de bunul său prieten.

Noul selecționer cunoaște la perfecție naționala Muntenegrului!

Aducerea lui Adi Vasile ar putea reprezenta un atu important pentru turneul preolimpic. Noul selecționer cunoaște bine naționala din Muntenegru, cea pe care a pregătit-o alături de Johansson din 2017 până în luna decembrie a anului trecut.

În luna martie, România joacă în grupa de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo alături de Norvegia, Muntenegru și Kazahstan. Primele două formații se califică la JO. Apoi, în aprilie, “tricolorele” vor avea un baraj pentru Campionatul Mondial.

“Este o sărbătoare în momentul în care mergi la un turneu final. Cred că pentru oricare antrenor din România să fie pe această listă, nu poate să fie decât o mândrie să poți să îți reprezinți țara. Nu se poate refuza”, Adrian Vasile într-un interviu Fanatik din octombrie 2019

  • 38 de ani are Adi Vasile
  • 12 este locul ocupat de România la Euro 2020

 

ADVERTISEMENT