Sport

Adi Vasile, scos din sărite după ratarea calificării: “Mă opresc, altfel o să spun o prostie!”

21.03.2021 | 19:30
Adi Vasile scos din sarite dupa ratarea calificarii Ma opresc altfel o sa spun o prostie
ADVERTISEMENT

România a ratat calificarea la turneul preolimpic deși a învins la trei goluri național din Muntenegru, 28-25. “Tricolorele” mai aveau nevoie de două goluri pentru a obține calificarea la Tokyo, însă nu a mai fost timp pentru așa ceva. 

După meci, Adi Vasile s-a arătat extrem de deranjat de insinuările norvegienilor care au lăsat de înțeles că între Muntenegru și România este posibil să fie un blat care să ducă ambele echipe la turneul olimpic.

ADVERTISEMENT

Adi Vasile, scos din sărite după ratarea calificării: “Ce naiba, stau să comentez declarațiile norvegienilor?”

Selecționerul consideră că Neagu poate continua fără probleme la echipa națională până la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice și spune că soluția este să muncim foarte mult să creștem tinerele jucătoare:

“Mi-e greu să vorbesc din cauza gustului amar pe care l-am simțit. Îmi pare rău că nu am putut să ajut mai mult. Este un vis fantastic să ajungi la Jocurile Olimpice. Este genul de meci în care simți că anumite lucruri îți scapă printre degete.

ADVERTISEMENT

Este un sentiment de 10% când știm că putem să facem mai bine. Fiecare fată știe că fiecare aruncare este extrem de importantă. Pentru mine, tot ce am trăit cu fetele sunt excepționale și din punctul meu de vedere au avut toată dedicarea. Am fost un pic în spate.

Ce naiba, stau să comentez declarațiile norvegienilor care au spus că batem 30-25. Mă opresc, altfel o să spun o prostie. România tratează sportul corect și am demonstrat-o azi.

ADVERTISEMENT

“Arbitrajul de ieri nu aș vrea să îl comentez, astăzi nu am putut să îmi dau seama dacă a fost roșu sau nu la Crina Pintea”

Așa se creează imaginea întregii țări. Arbitrajul de ieri nu aș vrea să îl comentez, astăzi nu am putut să îmi dau seama dacă a fost roșu sau nu la Crina Pintea. Aceste meciuri importante nu au cum să fie meciuri exacte.

Norvegia nu a arătat un handbal pe care n-am putut să îl contracarăm. Sunt meciuri cu multă încărcătură. Trebuie să ai și un pic de șansă.Ce îmi reproșez vis-a-vis de apărare este că trebuia să schimb sistemul defensiv cât mai repede.

ADVERTISEMENT

Este foarte greu să spun ce urmează pentru România. Trebuie să ne cultivăm foarte bine valorile. Trebuie să muncim mai mult și mai bine, să ne uităm în perspectivă.

“De ce nu ar continua Cristina Neagu până la Paris?”

Cred că România are un mix de jucătoare cu experiență care vor fi importante pentru viitor. Sunt atât de multe lucruri bune pe care le luăm. Când lucrurile se vor limpezi, avem multe lucruri pe care să le alegem.

De ce nu ar continua Cristina Neagu până la Paris? Este foarte posibil ca o șansă să te califici la Jocurile Olimpice să vină o dată în viață. Sunt unii antrenori care la 60 de ani au ajuns la JO.

Important este să fie sănătoasă, sunt sigur că peste 3 ani poate fi o jucătoare foarte bună. Ține foarte mult la această echipă și ce simț de patriotism are în ea. Este un adevărat căpitan al echipei.

“Nu cred că trebuie limitat numărul jucătorilor străini”

Cristina marchează foarte multe goluri, dă foarte multe pase, dar în aceeași măsură, foarte multe colege dau foarte multe pase. Ne plac foarte mult eroii, dar nu trebuie să ne focalizăm pe asta.

Este o reprezentație a României cu multe puncte foarte bune, dar cu necalificarea la Jocurile Olimpice. Trebuie să muncim în sistemul românesc de handbal astfel încât să câștigăm experiență la nivelul anului 2021. Concluzia noastră pentru prezent și viitor este că trebuie să lucrăm mult și cinstit.

Nu cred că trebuie limitat numărul jucătorilor străini. Ceea ce trebuie să facem în a cultiva jucătorul român de handbal este ca de la 15 la 19 ani să lucrăm bine, astfel încât să își facă loc natural în echipă.

Cred că avem multe străine de la care putem învăța lucruri, care aduc plus valoare. Poate dacă mergem într-o direcție corectă și creăm un sistem românesc, poate peste câțiva ani de zile cu un nucleu de jucătoare românce vom reuși să facem mai mult”, a fost discursul lui Adi Vasile după înfrângerea cu Muntenegru.

ADVERTISEMENT