Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Administrator de stadion, despre situația Ghencea: “Sunt șocat!”

Radu Popa, administratorul stadionului „Arcul de Triumf”, a rămas șocat după negocierile dintre FCSB și CSA Steaua pentru închirierea arenei din Ghencea.
21.07.2023 | 11:50
Administrator de stadion despre situatia Ghencea Sunt socat
Administratorul stadionului Arcul de Triumf a rămas șocat în urma negocierilor dintre FCSB și CSA Steaua. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

FCSB și CSA Steaua au purtat negocieri pentru închirierea stadionului Ghencea la derby-ul echipei din SuperLiga cu Dinamo. Deși Gigi Becali a anunțat, în exclusivitate pentru FANATIK, că a acceptat toate clauzele impuse de „militari”, contractul nu a fost semnat. Radu Popa, directorul Complexului Arcul de Triumf, a rămas uimit în urma negocierilor dintre cele două cluburi rivale.

Administrator de stadion, despre situația Ghencea: “Sunt șocat!”

FCSB nu a primit acceptul de a evolua în Ghencea la derby-ul cu Dinamo, deși clubul lui Gigi Becali a fost extrem de aproape de a reveni în „Templu” pentru prima oară după o pauză de opt ani. Radu Popa, directorul Complexului Arcul de Triumf, care deține stadionul pe care se va juca oficial FCSB – Dinamo, a rămas șocat de atitudinea reprezentaților CSA Steaua la negocieri.

ADVERTISEMENT

„(n.r. ați rămas șocat despre negocierile pentru Ghencea) E adevărat. Eu chiar sunt șocat și de-asta nici nu vreau să vorbesc pentru că dacă aș vorbi… Aceste bunuri nu trebuie date: ‘Sunt dinamovist și dau numai lui Dinamo, sunt stelist și dau numai lui Steaua, eu sunt rugbyist și vreau să joace numai rugby’.

Noi de dimineață am avut antrenament de rugby cu echipa națională care e la noi în cantonament cu lotul care se pregătește pentru Cupa Mondială. La 11:00, are antrenament FCSB. După-masă îl refacem.

ADVERTISEMENT

Dimineață a fost la antrenament echipa de fete a CSM-ului de handbal și la recuperare. La masa oamenilor buni are loc toată lumea. Când vrei să nu faci ceva găsești motive, când vrei să faci ceva găsești soluții”, a declarat Radu Popa, la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

„Eu știu că nu există poliță pentru acte de vandalism”

Una dintre condițiile contractului pentru închirierea stadionului Ghencea, impuse de CSA Steaua celor de la FCSB, a fost polița de asigurare pentru acte de vandalism. Radu Popa a precizat că nu există o astfel de poliță. Administratorul stadionului „Arcul de Triumf” a precizat că toate responsabilitățile revin organizatorului.

ADVERTISEMENT

„(n.r. există poliță pentru acte de vandalism?) Eu știu că nu. Din experiența mea, pentru că acum câțiva ani am avut o astfel de experiență în administrare la Național Arena, știu că poliță pentru vandalism nu se poate. Bineînțeles că lucrurile se pot schimba, vine un asigurator de afară. 

Eu știu că nu există și tocmai de aceea am pus această clauză în contract, clauză comercială agreată de părți. Noi avem listă de prețuri cu damage-urile. Ai rupt un scaun e 100 de euro. E o clauză comercială, e unică. N-avem nimic diferit de codul comercial și codul administrativ. 

ADVERTISEMENT

Noi suntem un administrator al unui bun de interes public și toată responsabilitatea organizării evenimentului intră în sarcina organizatorului. E treaba noastră ce se întâmplă în timpul evenimentului, dar nu este responsabilitatea noastră. Aceasta vine după ce se termină evenimentul. Și începem: refacerea gazonului, scaunelor, curățenia, absolut tot. 

(n.r. au voie spectatorii să înjure) Există o legislație, Legea 4 a organizării evenimentelor care prevede anumite reguli. Nu ai voie să strigi de discriminare, dar toate amenzile le iau organizatorul evenimentului. Fac un apel pe această cale, spectatorii să aibă un comportament fair-play și să ne bucurăm de regalul fotbalistic”, a mai spus Radu Popa.

„Când vrei să nu faci ceva găsești motive, când vrei să faci ceva găsești soluții”

Ulterior, Radu Popa a explicat că stadioanele de ordin public din România sunt conduse de mai multe structuri ale statului român. Directorul stadionului „Arcul de Triumf” a precizat că fiecare are o legislație proprie pe care încearcă să o respecte. Oficialul este dispus să găzduiască orice eveniment sportiv, indiferent de disciplină.

„Statul român are mai multe structuri care administrează. Primăria administrează Național Arena și se bazează pe mai multe legi, reguli și hotărâri ale Consiliului General. Stadionul Dinamo e administrat de Ministerul de Interne și are o legislație specifică de unitate militară. Ghencea și Steaua sunt administrate, la fel, de unitate militară. 

Ministerul Transporturilor, Clubul Sportiv Rapid, administrează și ei o companie și au altă legislație. Trebuie să guverneze codul administrativ și dumneavoastră aveți dreptate. Trebuie să existe o unitate. La Craiova administrează Primăria și la Cluj, la fel, o companie a Primăriei. 

Fiecare încearcă să-și respecte legislația. Eu sunt convins că nu-și permite nimeni să nu respecte legislația. Exact ce v-am spus la început. Când vrei să nu faci ceva găsești motive, când vrei să faci ceva găsești soluții. (n.r. nu v-a sunat Ciolacu să-i dați stadionul lui Gigi Becali?) Ferească Dumnezeu! Eu discut numai instituțional. Pe mine nu mă sună nimeni să fac o intervenție. Noi avem un mail oficial.  

Aici se fac solicitările, avem programul anual. Eu am fost deschis către toată lumea de la martorii lui Iehova care au ținut un congres, până la fundația Renașterea cu cauze caritabile”, a încheiat Radu Popa.

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI a revenit în forță cu un nou sezon. Cea mai tare emisiune media sportivă din România se vede LIVE, luni, marți și vineri, de la ora 10:30, ÎN EXCLUSIVITATE pe FANATIK.RO. În aceleași zile, emisiunea se vede ÎN PREMIERĂ pe canalele de Youtube și Facebook.

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI

ADVERTISEMENT