News

Admiterea la școlile de Poliție se va realiza în condiții stricte. Certificatul verde, obligatoriu

În acest an, certificatul verde Covid a devenit o condiție pentru cei care vor să participe la admiterea la școlile de Poliție.
20.10.2021 | 23:53
Admiterea la scolile de Politie se va realiza in conditii stricte Certificatul verde obligatoriu
ADVERTISEMENT

Intensificarea pandemiei de Covid-19 din România aduce măsuri stricte și pentru concursurile organizate în această lună de Ministerul Afacerilor Interne.

Conform unui comunicat emis miercuri, 20 octombrie, candidaţii la toate concursurile organizate de Poliţia Română trebuie să prezinte un certificat verde Covid.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, cei care vor să intre în examen trebuie să fie vaccinați anti-Covid, să fi trecut prin boală în ultimele 180 de zile sau să prezinte rezultatul negativ al unui test de coronavirus.

Certificatul verde Covid, o condiție pentru a participa la admiterea la școlile de Poliție

Candidații din România care şi-au depus dosarul de concurs pentru a deveni polițiști vor putea participa la examen doar dacă îndeplinesc o serie de condiții din punct de vedere medical.

ADVERTISEMENT

Poliţia Română anunţă că, în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-COV-2 şi protecţiei participanţilor, la toate concursurile organizate de Poliţia Română, în această perioadă, vor putea participa exclusiv:

  • candidații care sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut minimum 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • candidații care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi, ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
  • candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore;
  • candidații care prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore.
ADVERTISEMENT

Inspectoratul General al Poliției Române face precizarea că termenele de mai sus se calculează la data susţinerii probei de concurs.

”La accesul candidaţilor în incinta locaţiei în care are loc proba, se va verifica dovada că persoanele se află într-una dintre situaţiile care permit participarea, descrise mai sus, pe baza unui document scris pe care îl vor avea asupra lor, în copie (certificat verde digital Covid 19 printat şi/sau dovada testului negativ RT-PCR/antigen), care se va păstra la dosarul de concurs”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu candidații care nu prezintă certificatul verde Covid

Cei de la Poliție mai anunță că persoanele care nu prezintă un certificat verde, adică nu se află într-un dintre situațiile de mai sus, nu vor avea accesul la probe și procedura de concurs pentru aceștia va înceta.

Pe lângă regulile legate de vaccinare, trecerea prin boală sau testul negativ, candidaţii sunt obligaţi să poarte mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată durata prezenţei în locul desfășurării probei.

În acest an, aproximativ 10.000 de candidați s-au înscris pentru examenul de admitere în cele două unități de învățământ preuniversitar ale Poliției Române: Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” din Câmpina și Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca,

ADVERTISEMENT