Sport

Adnan Golubovic, paradă uluitoare în Dinamo – Petrolul. I-a refuzat egalarea lui Gicu Grozav

Adnan Golubovic este una dintre piesele de bază ale lui Zeljko Kopic, iar portarul ”câinilor” a avut o paradă extraordinară în meciul Dinamo - Petrolul.
01.04.2024 | 22:10
Adnan Golubovic parada uluitoare in Dinamo  Petrolul Ia refuzat egalarea lui Gicu Grozav
Adnan Golubovic este una dintre piesele de bază ale lui Zeljko Kopic, iar portarul ”câinilor” a avut o paradă extraordinară în meciul Dinamo - Petrolul. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Partida de pe stadionul ”Arcul de Triumf”, din etapa a 2-a a play-out-ului din SuperLiga, s-a desfășurat doar cu copii în tribune, după ce ”câinii” au primit o sancțiune drastică ca urmare a incidentelor de la jocul cu UTA.

Paradă fantastică a lui Adnan Golubovic în Dinamo – Petrolul

Elevii lui Zeljko Kopic trag tare pentru a reuși o salvare miraculoasă de la retrogradare, iar dacă acest lucru se va realiza o parte din merite vor merge și către portarul sloven Adnan Golubovic, care a avut prestații remarcabile.

ADVERTISEMENT

Așa s-a întâmplat și la întâlnirea Dinamo – Petrolul, când Adnan Golubovic a închis poarta la o ocazie uriașă a lui Gicu Grozav și a păstrat avantajul minim luat de ”câini” în finalul primei reprize.

În minutul 61, atacantul ploieștenilor i-a pasat pe culoar lui Jair în careul gazdelor. Deși marcat îndeaproape, brazilianul a reușit să întoarcă balonul în mijlocul careului dinamoviștilor.

ADVERTISEMENT

Venit foarte bine la susținere, Grozav s-a trezit fără marcaj la 11 metri și a plasat cu latul balonul spre colțul lung. Toată lumea a văzut mingea în poartă, însă Golubovic a avut un plonjon fantastic și cu o mână a scos uluitor șutul jucătorului petrolist. Vezi faza aici

Gabriel de Moura, primul gol la Dinamo

Dinamo a deschis scorul în duelul cu Petrolul, din etapa a 2-a a play-out-ului din SuperLiga, după o fază extraordinară în care au combinat excelent, iar Gabriel de Moura a finalizat spectaculos pentru primul său gol în tricoul ”câinilor”.

ADVERTISEMENT

Faza din minutul 39 a plecat de la bulgarul Georgi Milanov care i-a pasat scurt la mijlocul terenului lui Domagoj Pavicic și a plecat în adâncime pe un culoar liber găsit în defensiva ploieștenilor.

Croatul i-a pasat în stânga lui Antonio Bordușanu care inteligent a așteptat ca Milanov să ajungă în careul advers și i-a aruncat mingea în spatele apărării oaspeților, iar bulgarul a centrat din prima, din întoarcere.

ADVERTISEMENT

Beneficiind de retragerea lentă a lui Gicu Grozav și de faptul că Valentin Țicu era mai mult atent să strângă în centru la Hakim Abdallah, brazilianul de Moura a venit nemarcat din partea dreaptă și de la 12 metri a înscris cu un șut sec din prima.

ADVERTISEMENT