Sport

Dinamo, gol de playstation cu Petrolul! Gabriel de Moura, prima reușită în tricoul ”câinilor”

Gabriel de Moura a marcat primul său gol la Dinamo în meciul cu Petrolul. Brazilianul a deschis scorul după o fază spectaculoasă.
01.04.2024 | 21:44
Dinamo gol de playstation cu Petrolul Gabriel de Moura prima reusita in tricoul cainilor
Gabriel de Moura a marcat primul său gol la Dinamo în meciul cu Petrolul. Brazilianul a deschis scorul după o fază spectaculoasă. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Partida se desfășoară pe stadionul Arcul de Triumf, doar în prezența copiilor, după ce ”câinii” au primit o sancțiune dură din partea Comisiei de Disciplină ca urmare a incidentelor de la jocul cu UTA.

Gabriel de Moura, gol superb în Dinamo – Petrolul

Dinamo a deschis scorul în duelul cu Petrolul, din etapa a 2-a a play-out-ului din SuperLiga, după o fază extraordinară în care au combinat excelent, iar Gabriel de Moura a finalizat spectaculos pentru primul său gol în tricoul ”câinilor”.

ADVERTISEMENT

Faza din minutul 39 a plecat de la bulgarul Georgi Milanov care i-a pasat scurt la mijlocul terenului lui Domagoj Pavicic și a plecat în adâncime pe un culoar liber găsit în defensiva ploieștenilor.

Croatul i-a pasat în stânga lui Antonio Bordușanu care inteligent a așteptat ca Milanov să ajungă în careul advers și i-a aruncat mingea în spatele apărării oaspeților, iar bulgarul a centrat din prima, din întoarcere.

ADVERTISEMENT

Beneficiind de retragerea lentă a lui Gicu Grozav și de faptul că Valentin Țicu era mai mult atent să strângă în centru la Hakim Abdallah, brazilianul de Moura a venit nemarcat din partea dreaptă și de la 12 metri a înscris cu un șut sec din prima.

Reușita fundașului în vârstă de 35 de ani este prima în tricoul echipei Dinamo. De Moura nu mai marcase de mai bine de 7 ani, de pe vremea când juca în Cipru, pentru Anorthosis. Atunci, fotbalistul de bandă a înscris în victoria echipei sale cu Anagennisi, scor 3-0, în februarie 2017.

ADVERTISEMENT

Execuția brazilianului, dar și toată faza creată de dinamoviști, l-au încântat pe Mircea Lucescu, prezent în tribună. Acesta a fost surprins de camerele de luat vederi zâmbind larg după deschiderea scorului. Vezi aici faza golului

Atmosferă încântătoare pe Arcul de Triumf

Dinamo este susținută la întâlnirea cu Petrolul de pe stadionul ”Arcul de Triumf” numai de copii. Aceștia au creat o atmosferă fantastică atât înaintea jocului, cât și în timpul partidei din etapa a 2-a a play-out-ului din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Îmbrăcați în tricouri alb cu roșu precum ale favoriților din teren, dotați cu steaguri și conduși de un lider cu portavoce, copiii au scandat numele echipei și au cântat melodii ale peluzei dinamoviste.

Dacă micii fani au venit la stadion să-și susțină favoriții, care se află într-o luptă aprigă pentru salvarea de la retrogradare, ultrașii lui Dinamo au găsit o altă modalitate de a urmări partida cu Petrolul.

Ei s-au adunat în Sala Polivalentă de la stadionul din Ștefan cel Mare. Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, imaginile cu suporterii lui Dinamo adunați la sală s-au transmis în direct pe stadionul Arcul de Triumf înaintea jocului pentru motivarea fotbaliștilor.

ADVERTISEMENT