Fotbal intern

ADPD revine în peisaj la Dinamo. Anunț surpriză: „Am discutat cu managerul general, Ioan Mărginean”

27.10.2020 | 16:51
ADPD revine in peisaj la Dinamo Anunt surpriza Am discutat cu managerul general Ioan Marginean
ADVERTISEMENT

Suporterii dinamoviști s-au adunat într-un număr impresionant în programul DDB, însă încă există și o altă asociație care vrea să ajute clubul Dinamo.

Este vorba despre Asociația Dinamoviști pentru Dinamo, înființată aproximativ în același timp cu programul DDB, care acum a ajuns să aibă peste 10.000 de membri.

ADVERTISEMENT

ADPD părea să fie o idee complet ieșită din peisaj, însă fanii au revenit cu un mesaj prin care anunță că vor să ajute financiar Academia Dinamo și că au discutat cu Ioan Mărginean, pe care îl numesc managerul general al clubului.

ADPD revine în peisaj la Dinamo. Ce rol are Ioan Mărginean la Dinamo?

Fostul oficial al formației Gaz Metan Mediaș, Ioan Mărginean, a fost unul dintre oamenii pe care noua conducere din „Groapă” s-a bazat înainte de a prelua clubul din Ștefan cel Mare. Cunoscut pentru conexiunile sale din cadrul LPF și FRF, Mărginean a oferit suport spaniolilor în mod voluntar și chiar s-a discutat că ar putea prelua locul lui Bogdan Bălănescu în cadrul Comitetului Executiv al FRF.

ADVERTISEMENT

Chiar și conducătorii lui Dinamo au confirmat că cel poreclit „Limoniu” va fi cooptat în cadrul clubului, însă niciun anunț oficial nu a fost făcut, iar situația a rămas una neclară. Ieșiți din nou la rampă, după o perioadă destul de lungă de liniște, fanii dinamoviști înscriși în ADPD susțin că Mărginean este managerul general al clubului.

„Asociația Dinamoviști Pentru Dinamo a fost în ultima perioadă în contact direct cu conducerea clubului nostru, respectiv cu domnii Ioan Mărginean și Cornel Țălnar, pentru a identifica modul în care poate acorda sprijin în rezolvarea unora dintre problemele cu care se confruntă în acest moment Dinamo.

ADVERTISEMENT
Întrucât Academia Dinamo trece printr-o perioadă mai dificilă din punct de vedere financiar, iar o funcționare normală cere efectuarea de urgență a mai multor reparații la Centrul de Copii și Juniori, conducerea ADPD nu rămâne indiferentă la problemele prezentate de domnul Ioan Mărginean (manager general) și a decis implicarea de îndată, pentru ca juniorii noștri să își poată desfășura antrenamentele în condiții optime.
După cum știți, de la lansarea oficială a ADPD, 500 de suporteri dinamoviști au cotizat și donat în contul Asociației o sumă destul de importantă de bani, respectiv 195.409 lei, bani care vor fi folosiți integral pentru rezolvarea problemelor de la Academia Dinamo.
În zilele următoare va avea loc o întâlnire între conducerea clubului și reprezentanții ADPD pentru a stabili detaliile acestei colaborări. Vom reveni cu toate detaliile”, anunță fanii alb-roșii printr-o postare de pe Facebook.

După DDB, și ADPD ajută clubul. Acționarii principali au pus pe repeat sintagma „la próxima semana”

Suporterii dinamoviști par a fi singurii cu adevărat interesați de soarta clubului. De altfel, „câinii roșii” au ajutat cu sume importante de bani formația din Ștefan cel Mare, prin intermediul celor două asociații sub care s-au unit. Atât programul DDB, cât și Asociația Dinamoviști pentru Dinamo au atras atât suporteri obișnuiți, cât și nume grele din fotbal.

Oameni precum Cornel Dinu, Radu Ștefan sau Ionuț Lupescu au decis să se alăture ambelor proiecte, după cum a dezvăluit Mihnea Ionescu în exclusivitate pentru FANATIK. Dacă fanii din DDB au contribuit prin plata salariilor fotbaliștilor de la Dinamo în primăvara și vara anului 2020, cei din ADPD vor să ajute academia.

ADVERTISEMENT

Cei 500 de membri strânși în această organizație au adunat suma de 195.409 lei (aproximativ 40.000 de euro) pe care vor să o doneze Academiei Dinamo, aflată în mari dificultăți din cauza lipsei de resurse materiale. Este încă un semnal că suporterii dinamoviști nu mai suportă amânările repetate ale investitorilor spanioli, reprezentați de Pablo Cortacero.

Omul de afaceri anunță de când a ajuns la club că salariile restante ale jucătorilor și ale altor salariați de la club vor fi plătite „săptămâna viitoare”, însă aceeași promisiune este repetată la începutul fiecărei săptămâni. În schimb, Pablo Cortacero a anunțat că ia în calcul demiterea lui Cosmin Contra și, din informațiile FANATIK, principalul favorit pentru a-l înlocui este chiar Mircea Rednic, preferatul fanilor din DDB. Cum banii de la spanioli întârzie să apară, Dinamo se bazează exclusiv pe veniturile obținute de la sponsori și televiziuni, plus pe ajutorul fanilor.

ADVERTISEMENT
Tags: