Fotbal intern

Adrian Mititelu a pierdut definitiv procesul de dezafiliere al FC U Craiova! Decizia finală a Curții de Apel București    

17.02.2021 | 14:13
Adrian Mititelu a pierdut definitiv procesul de dezafiliere al FC U Craiova Decizia finala a Curtii de Apel Bucuresti
Adrian Mititelu a pierdut definitiv procesul de dezafiliere al FC U Craiova! Decizia finală a Curții de Apel București    
ADVERTISEMENT

Secţia a IV-a civilă a Curții de Apel București a anunțat decizia finală în cazul procesului intentat de Adrian Mititelu după dezafilierea FC U Craiova, din 2011. 

Au scăpat de acuzații oameni precum Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Gino Iorgulescu sau Valeriu Argăseală, care au avut calitatea de pârâți în acest proces.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu îi acționase în judecată pe „greii fotbalului românesc” în 2019, a pierdut procesul, însă a mers mai departe și a cerut în civil daune. Numai că omul de afaceri a pierdut și acest ultim proces.

Adrian Mititelu a pierdut definitiv procesul de dezafiliere al FC U Craiova

Omul de afaceri care deține clubul FC U Craiova 1948, din Liga 2, a cerut în cadrul unui proces daune uriașe din partea FRF. În data de 11 iunie 2019, Curtea de Apel București a respins solicitarea prin care Mititelu voia să obțină nu mai puțin de 300.000.000 de euro despăgubiri după ce clubul său a fost dezafiliat în data de 20 iulie 2011.

ADVERTISEMENT

Deși a pierdut atunci procesul, Adrian Mititelu nu a renunțat și a făcut recurs, iar în data de 16 februarie 2021 Curtea de Apel București a anunțat că și recursul său este respins. Decizia este una definitivă, așa cum arată portarul Just.ro, drept urmare Mititelu a pierdut și ultima bătălie din instanțe, pe acest subiect.

Mai mult decât atât, Mititelu va trebui să îi achite lui Mircea Sandu o sumă importantă de bani, care să acopere cheltuielile de judecată. Este vorba de 11.366,84 de lei, adică peste 2.300 de euro.

ADVERTISEMENT

„Respinge excepția inadmisibilității recursului declarat de Mititelu Adrian Marin. Respinge recursurile ca nefondate. Obligă pe recurenți la plata sumei de 11.366,84 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către intimatul Mircea Sandu. Definitivă”, se arată în comunicatul instanței.

În 2019, atunci când instanța s-a pronunțat prima dată în acest caz, Mititelu anunțase că lucrurile sunt departe de a fi încheiate și că are de gând să meargă în Elveția, în cazul în care nu va avea câștig de cauză în România. El a dat atunci vina pe lichidator că a gestionat cazul în mod malițios pentru cauza sa.

ADVERTISEMENT

„E o altă speţă, un alt proces care merge mai greoi. Acesta e proces deschis de lichidatorul de la FC U Craiova, făcut ca să-l piardă! N-au cerut ce trebuia! E o altă acţiune care e pe rol. Dar şi dacă pierd, merg în Elveţia!”, spunea atunci Mititelu.

De la extaz, la agonie. Câștigase inițial procesul!

Deși are posibilitatea să își ceară dreptatea și în afara țării, înfrângerea suferită de Adrian Mititelu în instanțe este una dureroasă. Cu atât mai dureroasă cu cât omul de afaceri oltean reușise să câștige procesul dezafilierii FC U Craiova, inițial. În urmă cu 10 ani, fotbalul românesc era lovit de acest scandal uriaș, are și-a găsit o concluzie definitivă de abia în 2021.

Totul a plecat de la dezafilierea formației lui Mititelu, din 20 iulie 2011. Patronul FC U Craiova 1948 a atacat în instanță decizia prin care toți jucătorii săi erau declarați liberi de contract. Inițial, instanța i-a dat dreptate lui Mititelu, dar la apel decizia a fost răsturnată.

În cele din urmă, atât procesul intentat de patronul clubului care activează acum în Liga 2 contra lui Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, LPF și FRF, cât și cel îndreptat contra Comitetului Executiv al FRF au fost peirdute de omul de afaceri, aflat în prezent în închisoare, după ce a fost condamnat într-un dosar deschis de DNA în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB, din 2011.

ADVERTISEMENT