Sport

Gigi Becali, amendat de FRF în urma reclamațiilor lui Kyros Vassaras și a arbitrilor! Prima reacție a patronului FCSB

Gigi Becali a fost amendat de FRF după ce Comisia Centrală a Arbitrilor l-a reclamat pe finanțatorul de la FCSB. Ce sumă este obligat să achite.
04.05.2023 | 18:12
Gigi Becali amendat de FRF in urma reclamatiilor lui Kyros Vassaras si a arbitrilor Prima reactie a patronului FCSB
Gigi Becali a fost amendat de FRF după reclamațiile venite de la CCA. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
04-05-2023
15:30

Prima reacție a lui Gigi Becali după ce a fot amendat de FRF

Gigi Becali a oferit o primă reacție după ce a fost amendat de Comisia de Disciplină a FRF cu suma de 5.000 de lei pentru declarațiile făcute în luna februarie, în urma unor sesizări ale lui Kyros Vassaras și a mai multor arbitri.

„Pe mine mă interesează de 5.000 de lei? E vorba de principiu. Sunteți voi în stare să îmi dați mie amendă?! Nu sunt ei în măsură. Conduceți fotbalul mai bine. Se comandă totul acolo. De-aia mă deranjează. Am spus eu vreo minciună? Am spus clar că nu mai fură nimeni și nu mai există corupție. 

Eu am făcut o glumă și o comparație cu declarațiile lui Băsescu. Nu pot ei să fure câte puncte putem să facem noi. A fost o glumă. Mi-a plăcut mie. Dacă ei n-au înțeles-o și au trecut-o ca jignire… Dar eu cred că au înțeles-o. Să îi dăm amenda repede lui Becali, că dacă eu nu mă duc probabil să vorbesc cu Burleanu, că trebuie mâine.

A, ia faceți voi, băi Vișane, o autosesizare de jigniri, să-i mai dăm o amendă. Dacă eu nu mă duc mâine, ia autosesizează-te din nou. O să mă duc să mă întâlnesc cu el. Dar o să îi spun niște lucruri pe care sper să le înțeleagă. Așa ceva ce a făcut Vassaras e o batjocură a întregii națiuni. Tu nu ești, mă, stăpân! Dacă două cluburi cer arbitri străini, ne aduci! Te-am angajat să ne slujești, nu să ne stăpânești. 

Dacă o țin pe-asta, o să o țin numai în păcate, în patimi și judecăți. Nu pot să stau dacă văd nedreptatea. Eu bag bani, tu administrezi și faci ce vrei cu mine! Aducem un grec, că e tot neamul românesc atât de prost. Vrem să facem fotbal sau să rezolvăm problemele personale ale lui Vassaras?!”, a declarat Gigi Becali la Digisport.

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a venit cu verdictul după ce Gigi Becali a fost reclamat de Kyros Vassaras și ceilalți arbitri pentru declarații defăimătoare. În ciuda faptului că în motivarea deciziei, Comisia de Disciplină a pus bazele unor reglementări extrem de riguroase, patronul de la FCSB s-a ales cu o sancțiune minoră.

Gigi Becali, amendat de FRF după reclamațiile lui Kyros Vassaras și a celorlalți arbitri

Gigi Becali, Neluțu Varga, Adrian Mititelu și Ciprian Marica au fost reclamați la Comisia de Disciplină de către Comisia Centrală a Arbitrilor în urmă cu aproximativ două luni pentru declarații calomnioase. Singurul dintre patronii menționați care a primit, deocamdată, verdictul din partea Comisiei FRF a fost Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Patronul de la FCSB a primit avertisment din partea FRF și o amendă de 5.000 de lei. Sancțiunea primită de Gigi Becali este minoră în comparație cu bazele care au fost luate în calcul. Motivarea deciziei arată că în stabiliea sancțiunii Comisia de Disciplină s-a folosit de Articolul 52.2.b. „Comportarea jignitoare, calomnioasă și declarații care afectează imaginea fotbalului”, care spune la punctul 2, litera b că „dacă autorul este oficial asimilat (finanțator, sponsor, alții asemenea), acesta va fi sancționat cu interzicerea oricărei activități legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere.

La fiecare abatere următoare, sancțiunea aplicată oficialului va fi stabilită prin dublarea sancțiunii aplicată anterior, iar clubul de care aparține această persoană va fi sancționat cu scăderea a 3 puncte din cele obținute în campionatul în care participă”.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali, avertisment și amendă din partea FRF după reclamațiile CCA

Gigi Becali a fost reclamat de Comisia Centrală a Arbitrilor la Comisia de Disciplină, din cauza unor declarații făcute la finalul lunii februarie, după remiza înregistrată de FCSB pe teren propriu cu Universitatea Craiova, scor 1-1 în etapa cu numărul 26 a sezonului regulat din SuperLiga.

„Anul trecut am avut un gol valabil cu Voluntari, ofsaid, n-am luat campionatul. Arbitrii l-au furat! Acum încearcă iar. N-a fost ofsaid, s-a tras linia, jucătorul Craiovei era puțin mai în față. Cică umărul lui David Miculescu, care umăr, mă? Nu era mai în față decât piciorul. Cum să faci asemenea mizerii?

ADVERTISEMENT

A fost și aut de poartă la cornerul ăla. N-a fost gol. Vedeți, cum ne-au luat două puncte. Nu neapărat arbitrii sunt problema, ci oamenii din jur, care influențează. Le e frică arbitrilor să dea o decizie în favoarea lui Becali. Cum să inventezi ofsaid? Lasă-te de arbitraj!”, declara Gigi Becali.

Gigi Becali, dispută cu Vassaras până la verdictul Comisiei de Disciplină

Comisia de Disciplină a dat verdictul în cazul lui Gigi Becali după mai bine de o lună, iar în acest timp conflictul dintre Gigi Becali și CCA s-a extins. Latifundiarul din Pipera a luat foc, mai ales după arbitrajul lui Horațiu Feșnic la derby-ul Rapid – FCSB, scor 1-0 în etapa a 5-a a play-off-ului.

ADVERTISEMENT

Patronul de la FCSB nu a iertat pe nimeni, iar pe lângă „central” finanțatorul a avut un discurs extrem de dur la adresa lui Kyros Vassaras, președintele CCA, dar și a lui Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,60 este cota pentru „1 solist” la meciul FCSB – Sepsi

ADVERTISEMENT