Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Adrian Mititelu, amintiri de la U Craiova – Kaiserslautern 1-0: „Abia făcusem 15 ani”. Video exclusiv

Au trecut 40 de ani de când Universitatea Craiova obţinea cea mai importantă victorie din cupele europene. Adrian Mititelu a rememorat meciul cu Kaiserslautern.
16.03.2023 | 14:00
Adrian Mititelu amintiri de la U Craiova  Kaiserslautern 10 Abia facusem 15 ani Video exclusiv
Adrian Mititelu, amintiri de la U Craiova - Kaiserslautern 1-0: „Abia făcusem 15 ani”. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pe data de 16 martie 1980, Universitatea Craiova juca în returul sferturilor de finală din Cupa UEFA cu FC Kaiserslautern. În tur a fost 2-3, iar anterior “Craiova Maxima” le eliminase pe Bordeaux şi Fiorentina.

Adrian Mititelu, amintiri de la U Craiova – Kaiserslautern 1-0: “Abia ce făcusem 15 ani şi la ora 09:30 am intrat pe stadion”

Adrian Mititelu a fost la returul dintre Universitatea Craiova şi Kaiserslautern şi a rememorat la emisiunea FANATIK SUPERLIGA meciul retur de pe “Oblemenco”. Tot atunci s-a născut şi celebrul “Oltenia Eterna Terra Nova!” a lui Adrian Păunescu:

ADVERTISEMENT

“Bine înţeles că am fost pe stadion cu Kaiserslautern. Abia ce făcusem 15 ani şi la ora 09:30 am intrat pe stadion. Am fost la tribuna a II-a la stemă. A fost o zi frumoasă, soare cu dinţi şi tot oraşul vuia. 

A fost o zi fantastică. Pentru prima dată s-a cântat la hotelul Jiul de către Adrian Păunescu, “Oltenia Eterna Terra Nova!”. În orice caz, la etajul doi a ieşit domnul Păunescu şi a cântat melodia care se cântă şi azi”, a declarat Mititelu la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

Golul calificării, marcat în minutul 82!

În returul cu FC Kaiserslautern, oltenii aveau nevoie de o victorie la un gol pentru a obţine calificarea, fiind aplicabilă regula golurilor marcate în deplasare. Astfel că, o victorie la limită califica Universitatea Craiova în semifinale.

Au fost prezenţi 50.000 de oameni pe stadionul “Ion Oblemenco”, pentru un meci istoric. Golul a picat în final de meci când Negrilă a profitat de o respingere greşită a balonului în urma unui corner şi a adus golul calificării.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO:

Craiova poate avea două echipe în play-off!

În semifinale, Universitatea Craiova a fost eliminată după o dublă echilibrată cu Benfica Lisabona. Lusitanii au mers mai departe după 0-0 în Portugalia şi 1-1 în returul de pe “Ion Oblemenco”.

La 40 de ani de la meciul istoric, Craiova poate fi cu două echipe în play-off. Chiar pe 16 martie, FC U Craiova, echipa lui Adrian Mititelu, joacă meciul decisiv pentru un loc în “top 6” cu Sepsi Sf. Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Cealaltă echipă din Craiova a încheiat pe locul patru şi are un licăr de speranţă la campionat. Titlul nu a mai fost câştigat în Bănie de 32 de ani, ultima dată formaţia pregătită de Sorin Cârţu reuşind să se impună în prima ligă în 1991.

Fanatik SuperLiga, emisiunea care vine cu numeroase exclusivități din fotbalul românesc, poate fi urmărită începând din această săptămână în fiecare zi de luni până vineri.Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT