Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Adrian Mititelu, atac furibund la adresa lui Gino Iorgulescu: ”LPF trebuie desființată. E o organizație care ne mănâncă banii aiurea”. Video exclusiv

Adrian Mititelu a lansat un atac devastator la adresa lui Gino Iorgulescu în timpul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, fiind nemulțumit de activitatea LPF.
05.12.2022 | 16:36
Adrian Mititelu atac furibund la adresa lui Gino Iorgulescu LPF trebuie desfiintata E o organizatie care ne mananca banii aiurea Video exclusiv
Adrian Mititelu a lansat un atac devastator la adresa lui Gino Iorgulescu în timpul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, fiind nemulțumit de banii din drepturile TV. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Patronul FC U Craiova, care a dezvăluit cine este noua sa ”perlă”, a făcut afirmații extrem de grave la adresa președintelui LPF.

Gino Iorgulescu, atacat vehement de Adrian Mititelu

Prezent prin telefon în cea mai recentă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, Adrian Mititelu l-a atacat violent pe Gino Iorgulescu și a dezvăluit că la ultimele alegeri pentru președinția LPF a fost forțat să voteze cu acesta.

ADVERTISEMENT

”Când a fost pus Gino (n.r. – Gino Iorgulescu) la Ligă, a fost pus la pachet, cu drepturi TV cu tot. Adică să se meargă într-o direcție. Pot să-mi fac dușmani mai mari, dar eu vreau să spun asta.

E la al treilea mandat, luat în unanimitate, deși în statutul Ligii scrie clar că nu poți avea mai mult de două mandate. Și eu l-am votat, dar pentru că mi s-au făcut presiuni. Eram eu singurul care mă puneam contra vântului.

ADVERTISEMENT

Nu mai contează cine a făcut presiuni, pentru că oricum nu are cine să te ajute în România. Toate se întorc împotriva ta. Dacă spui ceva te trezești după aia cu alte belele”, a declarat Mititelu.

Adrian Mititelu cere desființarea LPF

Patronul FC U Craiova consideră că cea mai bună decizie ar fi desființarea Ligii Profesioniste de Fotbal, care consumă foarte mulți bani din bugetele cluburilor, și a precizat că sunt mulți conducători care gândesc la fel, dar nu vor să o spună public.

ADVERTISEMENT

”Dacă ar fi după mine, o soluție radicală și pentru însănătoșirea fotbalului ar fi desființarea Ligii Profesioniste în două luni. E o organizație care ne mănâncă banii aiurea și nu are niciun rost.

Sau facem una de la zero, cu patru angajați. Trei sau patru maxim, ce ne trebuie nouă o armată acolo care să ne mănânce câteva milioane pe an? Liga mănâncă mai mult decât un club de fotbal. Asta-i România care intră în Schengen peste câteva zile și în care justiția funcționează.

ADVERTISEMENT

Nu vreau să spun cifre, cât ar trebui să fie drepturile TV, dar ce se întâmplă nu este în regulă. Și mai mulți vorbesc lucrurile astea, dar nu au curajul să le spună. Sau nu neapărat curaj, dar poate se gândesc ce să-și mai facă dușmani”, a afirmat el, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

VEZI VIDEO MAI JOS

„Televiziunile nu au interes să vorbească de bine campionatul intern”

Adrian Mititelu este de părere că ”fotbalul a fost confiscat de o grupare” care încearcă să țină cluburile la un anumit nivel și să nu le ofere mai mulți bani din drepturile TV și de aceea apar tot timpul informații negative despre fotbalul din România.

”Ați văzut cum au fost preluate drepturile TV și deja este un cartel care controlează tot, televiziuni, ziare. Dacă zici ceva de drepturile TV te pomenești atacat de șapte ziare, șapte televiziuni. Fotbalul este confiscat de o grupare. Din punct de vedere al drepturilor TV totul este limitat și restrâns.

Televiziunile care au exclusivitatea campionatului și fac emisiuni toacă toată ziua că fotbalul nu are calitate, că nu suntem buni, că ce de bani dau ele. Practic ne toacă mărunt și acesta este un aspect care îndepărtează orice speranță.

Televiziunile care mănâncă, au luat drepturile TV și care au o audiență destul de bună au interesul să ne țină sub papuc și crează o propagandă că fotbalul este foarte slab în România, că patronii sunt proști. Totul ca să ne dea bani mai puțini.

Vedeți câtă demagogie este? Se vorbește de 27 de milioane de euro drepturi TV, dar aici intră și TVA-ul pe care a doua zi îl dăm la stat. Netul este foarte puțin. Nu pot să spun cât ar merita SuperLiga azi că ar trebui să mă hazardez.

În perioada când era Mitică Dragomir, între 2007 și 2011, hai să vedem cât era ratingul, audiența, costul unui abonament la cablu, să facem o medie și să vedeți ce discrepanță e. A crescut abonamentul la cablu, a crescut audiența, dar drepturile TV s-au lăsat în jos”, a mai spus Mititelu, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT