Sport

Adrian Mititelu despre FCU Craiova – Universitatea Craiova: ”E meciul anului pentru noi. Și-a băgat dracul coada și a împărțit orașul în două”

FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova este meciul cap de afiș al etapei a 4-a în SuperLigă. Adrian Mititelu consideră derby-ul Olteniei meciul anului pentru echipa lui.
02.08.2022 | 13:33
Adrian Mititelu despre FCU Craiova  Universitatea Craiova E meciul anului pentru noi Sia bagat dracul coada si a impartit orasul in doua
După victoria cu CFR Cluj și remiza cu FCSB, pentru FC U Craiova 1948 urmează meciul anului cu rivala locală Universitatea. © FOTO:Gheorghe Fluster/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Meciul care face Oltenia să fiarbă, FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova este programat duminică, de la ora 21:30. Pentru Adrian Mititelu este meciul anului.

Adrian Mititelu: ”Noi suntem într-o situație mult mai bună, dar ei sunt mai puternici”

FC U Craiova a început sezonul în SuperLigă cu un eșec la Constanța 1-2 cu Farul. Ulterior a făcut instrucție cu campioana CFR Cluj și a remizat cu FCSB 1-1, la București.

ADVERTISEMENT

Ultimele evoluții ale echipei lui îi dau speranțe patronului Adrian Mititelu că ar putea obține prima victorie în duelurile cu gruparea finanțată de Mihai Rotaru.

”Meciul de duminică e cel mai important al anului pentru noi. Nu mai există rivalitate cu FCSB, Dinamo, sau alte echipe cu care ne-am bătut de-a lungul istoriei. Așa a fost să fie, și-a băgat dracul coada și a împărțit Craiova în două.

ADVERTISEMENT

Noi suntem într-o situație mult mai bună, dar ei au echipă mai puternică. Suntem conștienți de lucrul acesta. Ei pornesc cu prima șansă, au experiență, însă în acest moment noi avem o echipă mult mai puternică decât anul trecut.

Din păcate l-am pierdut pe Bauza și ni s-a diminuat forța de joc, dar chiar și așa cred că îi putem bate”, a spus Adrian Mititelu, la Pro Arena.

ADVERTISEMENT

Derby-ul Olteniei nu se joacă doar pe teren

Finanțatorul echipei FC U Craiova spune că duelul dintre echipa lui și Universitatea Craiova nu este doar un meci între cele două formații, ci și un duel între fanii divizați din Bănie. Adrian Mititelu a explicat și de ce marea masă a suporterilor au ales să susțină echipa patronată de Mihai Rotaru și ațâță și mai mult spiritele înaintea confruntării directe.

”Este un meci cu o încărcătură emoțională foarte mare și pentru noi și pentru ei. E bătălia pentru suporteri, pentru istorie. Din punct de vedere juridic noi suntem continuatoarea, din punct de vedere al mărcilor ei au avut câștig de cauză. Acum ei au brandul, marca, dar nu e vorba de clubul patronat de Mihai Rotaru, e alt club care s-a asociat cu echipa lui Rotaru.

ADVERTISEMENT

Federația modifică legile și oricine poate evolua în competiții cu orice marcă. Așa s-a ajuns ca acest club să joace sub numele Universitatea Craiova, dar asta s-a întâmplat și la Rapid și la alte echipe. Noi suntem adevărata Universitatea Craiova, dar ne numim U Craiova 1948, iar ei care nu au nicio legătură cu Universitatea Craiova joacă sub acest nume.  

Dacă eu în 2011 sunt dezafiliat și vine un partid politic și împreună cu Mircea Sandu decid să primească altă echipă în campionat și îi se dă totul, în timp ce eu a fost marginalizat, normal că cea mai mare parte a suporterilor au mers la acea echipă. Toate regiile din Craiova trimit oamenii la meci. Când apare un stadion nou și i se pune la dispoziție, iar eu sunt izgonit, normal că oamenii s-au dus acolo”, a spus Mititelu.

ADVERTISEMENT